Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
çikolata 

BAYRAMDA EN ÇOK ŞEKERİ DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU TÜKETİYOR
ÇİKOLATA TÜKETİMİNDE İSE MARMARA BÖLGESİ İLK SIRADA YER ALIYOR

İSTANBUL (A.A) - Bayramda en çok şeker, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, çikolata ise Marmara Bölgesi'nde tüketiliyor.
     Yıldız Holding Gıda, İçecek, Sakız ve Şekerleme Grup Başkanı Mehmet Tütüncü açıklamasında, bayramlarda Türkiye'de evlerin yüzde 59'una şeker girdiğini, en fazla şekerin yüzde 43 ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketildiğini bildirdi.
     Ülker'in, tüketicilere kaliteli ve lezzetli şekerleri üretmek için bayram hazırlıklarına aylar öncesinden başladığını belirten Tütüncü, tüketici araştırmaları yaparak Türk tüketicisinin damak tadına en uygun ürünü üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.
     Katıldıkları bayram ziyaretlerinde farklı bölgelerden tüketicilerin ikram alışkanlıklarını gözlemlediklerini, daha sonra ARGE ekipleriyle sonraki yılın ürün ve ambalajlarını hazırladıklarını belirten Tütüncü, araştırmalarda erkeklerin naneli, kadınların ise meyveli ve karamelli şekerleri tercih ettiğini gördüklerini anlattı.
     İkramlık şekerin yüzde 53'ünün Ramazan Bayramı'nda tüketildiğini, bu pazarda Ülker'in yüzde 15 paya sahip olduğunu ve yapılan yatırımlarla son iki yıldır pazar payının arttığını bildiren Mehmet Tütüncü, ''Şekerleme üretimi 85 milyon avro yatırımla kurulan Continental Confectionery Company'nin (CCC) İstanbul ve Çorlu'daki fabrikalarında yapılıyor. Şekerlemede yılda 24 bin tonluk üretim kapasitesine sahibiz. CCC şekerde bu yıl toplam 40 milyon avro ciro hedefliyor. CCC'nin ürettiği ürünler Avrupa, Ortadoğu, Afrika ülkelerine, ABD, Avustralya ve İngiltere'ye ihraç ediliyor'' ifadelerini kullandı.
     Yıldız Holding Ülker Grubu Başkan Yardımcısı Emin Özkan da son üç yıldır bayram dönemlerinde çikolata satışlarının artış gösterdiğini dile getirdi.
     Yıldız Holding markalarının pazarda yüzde 51 pay aldığını, bayram dönemlerinde çikolata satışlarının üç katına çıktığını anlatan Özkan, Türkiye genelinde çikolata tüketiminde Marmara Bölgesi'nin yüzde 32 ile ilk sırada geldiğini, tüketimde İç Anadolu Bölgesi'nin yüzde 18, Ege Bölgesi'nin yüzde 13 ve Akdeniz Bölgesi'nin yüzde 8 pay aldığını bildirdi.

Ekleme Tarihi
25.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çikolata Tüketiminde Marmara Bölgesi İlk Sırada Yer Alıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız