Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli:

''ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNDE REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI KONUSUNDA SEKTÖRE FAYDA GETİRMEDİĞİNE İNANDIĞIMIZ GEREKSİZ SPEKÜLASYONLAR, BİZLERİ SON DERECE RAHATSIZ ETMEKTEDİR'' ''İZMİR TİCARET BORSASI, 2011-2012 SEZONUNDAN İTİBAREN ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNDE GELENEKSEL YÖNTEMLERLE YAPILAN REKOLTE ÇALIŞMALARINDAN ÇEKİLME KARARI ALMIŞTIR''

İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, zeytin-zeytinyağı sektöründeki spekülasyonlardan rahatsızlık duyduklarını belirtti.
 
     Kestelli, yazılı açıklamasında, İzmir Ticaret Borsasının, 1993-1994 sezonundan bu yana incir, üzüm, pamuk, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde yıllık rekolte tahmin çalışmaları yaptığını hatırlatarak, bu çalışmaların bölge tarımına, üreticisine, sanayici ve ihracatçısına önemli katkılar sağladığını, ancak son dönemlerde, özellikle zeytin-zeytinyağı sektöründe rekolte tahmin çalışmaları konusunda sektöre fayda getirmediğine inandıkları gereksiz spekülasyonlardan rahatsız olduklarını kaydetti.
 
     Kestelli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
     ''Bu durum 120 yıllık Borsamızın bugüne kadar başarıyla sürdürdüğü görev anlayışıyla uyuşmamakta, amaca yönelik ve iyi niyetle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı verimsiz kılabileceği endişesini bizlere taşıtmaktadır.
 
     Bu nedenle, İzmir Ticaret Borsası, 2011-2012 sezonundan itibaren zeytin-zeytinyağı sektöründe geleneksel yöntemlerle yapılan rekolte çalışmalarından çekilme kararı almıştır. Yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü geleneksel yöntemlerle rekolte tahmin çalışmalarında misyonunu başarıyla tamamladığına inanan İzmir Ticaret Borsası, bundan sonraki süreçte uydu çalışmalarıyla uzaktan algılama yöntemi ile envanter çalışması yapmayı, ayrıca aynı yöntemle rekolte tahmin çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bu yeni ve zorlu misyonumuzu gerçekleştirebilmek için gerekli altyapı çalışmalarına başlayarak, her türlü özveriye hazır olan İzmir Ticaret Borsası, sektöre ve üyelerine en iyi hizmetin sunulmasını sağlamayı hedeflemiştir. Bu vesileyle bugüne kadar rekolte tahmin çalışmalarımızla ilgili bizlere destek olan tüm kurum-kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz.''

Ekleme Tarihi
25.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli:




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız