Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tigem'den  Limon İhalesi 
 
 
TİGEM'DE YAPILAN LİMON İHALESİNE TÜCCAR İLGİ GÖSTERMEDİ -ORTACA ZİRAAT ODASI BAŞKANI SALİM ÇÖLLÜ: ''İHALEYE İLGİSİZLİĞİ TÜCCARIN FİYAT OYUNU OLARAK GÖRÜYORUZ''

MUĞLA (A.A) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazilerinde yetiştirilen bu yılın üretimi tahmini 4 bin 530 ton limon partiler halinde dalında açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı.
     Dalaman Tarım İşletmesinde açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ihaleye üç firma katıldı. İhalede satışa çıkarılan 20 parselden 7 parsele alıcı çıktı. 13 parseldeki ürüne ise teklif veren olmadı. 7 parselde satılan limonun kilosu yaklaşık 49 kuruştan alıcı buldu.
     İhaleye çıkarılan 4 bin 530 ton üründen, bin 485 ton ürüne fiyat verildi. Açık arttırmada verilen fiyatların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde yapılacak değerlendirmenin ardından kesinlik kazanacağı bildirildi. TİGEM'de limon ihalesinin ikincisinin 5 Eylül 2011 tarihinde yapılacağı öğrenildi.
     Yapılan ihaleye tüccarın ilgi göstermediğine işaret eden Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, ihaleye katılımın az olma nedenini tüccarların ürünü daha düşük fiyatlara almak istemesinden kaynaklandığını belirterek, ''Ben bunu tüccarın oyunu gibi görüyorum. 5 Eylül'de esas ihale belli olacak, o zaman kesin durumu göreceğiz. Ama maalesef şu anki durum fiyasko, fiyatlar geçtiğimiz yılların altında. Bizler en az geçen seneki fiyatlar ölçüsünde olmasını bekliyoruz. 60 ile 65 kuruşun altında satarsak zarar ederiz'' dedi.

Ekleme Tarihi
25.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tigem'de Limon İhalesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız