Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

PATATES, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ -GEÇEN YIL TARLADA KİLOSU 15-20 KURUŞA SATILAN YAZLIK PATATES, BU YIL 60-65 KURUŞTAN ALICI BULUYOR 

NİĞDE (A.A) - Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçen yıl tarlada 15-20 kuruşa satılan yazlık patatesin bu yıl 60-65 kuruş arasında satıldığını belirterek, ''Patates çiftçinin yüzünü güldürdü'' dedi.
 
     Kenar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde'de yazlık patates üretiminin, Altunhisar ilçesinde ağırlıklı olarak yapıldığını ve şu anda da sökümlerin devam ettiğini, Misli Ovası'nda ise sökümlerin bayramdan sonra başlayacağını bildirdi.
     Patatesin, hem rekolte hem de fiyat olarak çiftçinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Kenar, ''Şu anda yazlık patatesin kilosu 60 kuruş civarında tarlada satılıyor. Tabi bu kalitesine göre de değişiyor. 50 kuruşa da patates var, 65 kuruşa da var. Geçen yıl 15-20 kuruş civarındaydı'' dedi.
     Kenar, bu yıl üretim ve fiyat konusunda patates üreticisinin yüzü gülerken, buğday üreticisinin ise umduğunu bulamadığını ifade etti. Kenar, ''Niğde'de buğday hasadı tamamlandı. Devlet buğdaya 60 kuruş fiyat belirledi ve bu fiyattan satıldı. Ancak bu fiyat çiftçiyi tatmin etmedi. Çünkü çiftçimiz buğdayını yeraltı sularından suladı. Bunun için fiyat kurtarmadı çiftçiyi. Çiftçinin beklentisinin altında kaldı'' diye konuştu.
     Kenar, Niğde'de üretilen buğdayların protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle Konya'daki fabrikaların büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.
    

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Patates, Çiftçinin Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız