Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kuru İncir Rekolte Tahmini 

KURU İNCİR REKOLTE TAHMİNİ -EGE BÖLGESİNDE GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 5 DÜŞÜŞLE 55 BİN 653 TON KURU İNCİR ÜRETİLECEĞİ TAHMİN EDİLDİ

İZMİR (A.A) - Ege Bölgesinde bu yıl geçen yıla göre yüzde 5 düşüşle 55 bin 653 ton kuru incir üretileceği tahmin edildi.
 
     İzmir Ticaret Borsası önderliğinde yapılan rekolte tahmin çalışması sonuçları borsa binasında yapılan toplantıda açıklandı.
     Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, hava şartlarının normal seyretmesi halinde rekoltenin 55 bin 653 ton olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini belirtti.
     Geçen yıl 58 bin 700 tonluk tahminde bulunduklarını, bunun yüzde 5'lik yanılma ile gerçekleştiğini ifade eden Şen, bu yıl geçen yıla göre yüzde 5 düşüşle 55 bin 653 tonluk rekolte tahmininin yapıldığını kaydetti.
     Ürün kalitesi ve renk bakımından son zamanların en güzel yılını geçirmeyi umduklarını ifade eden Şen, aflotoksin konusunda da daha az sorunlu bir yıl yaşanacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.
     Şen, sektörde ilk yükleme tarihi tartışmalarının son bulması, ürünün kaliteli bir şekilde ihracatının yapılması noktasında ortak aklın etkin olması gerektiğini ifade etti.
     Son dönemde ihraç pazarlarındaki marketlerin ürünler üzerinde pestisit kalıntı analizi yaptığını, bu testlerden geçemeyen ürünlerin geri gönderildiğini ifade eden Şen, hasattan itibaren yapılan tüm işlemlerde hijyene ve ilaç kalıntısına dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.
     Kuru incirde 2010-2011 sezonunda 46 bin ton ihracat karşılığı 153,5 milyon dolar gelir elde edildiği, iç tüketimin 8 bin ton seviyesinde olduğu, 4 bin ton ürünün ise stoklu olduğunun tahmin edildiği de kaydedildi.

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kuru İncir Rekolte Tahmini




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız