Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

İZMİR BORSASI'NDA İLK ÜRÜN TÖRENİ -2011-2012 ÜRÜN SEZONUNUN İLK ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM VE KURU İNCİRİ BORSAYA GELDİ -İLK ÜRÜNLER İÇİN SEMBOLİK AÇIK ARTIRMA DÜZENLENDİ 

İZMİR (A.A) - Ege Bölgesinde sezonun ilk çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru inciri İzmir Ticaret Borsası'na (İZTB) geldi.

  
  İlk ürünün gelmesi dolayısıyla Borsa Üzüm Salonu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, bölgenin, Türkiye'de üretim potansiyeli en yüksek bölgelerinden biri olduğunu, verimli su havzaları ve iklimsel koşulları bulunduğunu belirterek, ülkenin 2023 ihracat hedeflerine ulaşılması noktasında çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirin önemine dikkat çekti.
 
     Ege Bölgesi'nde tarıma yapılan desteklemelerde son 10 yılda 10 kat artış olduğunu belirten Kıraç, bölge çiftçisinin daha verimli ve kaliteli üretim konusunda başarı gösterdiğini söyledi.
 
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Osmanlı döneminde Türkiye'nin en önemli iki ihracat kalemi olan kuru incir ve kuru üzümün halen tarımsal ihracatta iddialı yapıya sahip olduğunu ifade etti.
     İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise üzüm dünya üretiminin yüzde 45, incirde ise yüzde 57'sinin Türkiye'de gerçekleştiğini belirterek, dünya fiyatlarının belirlenmesi konusunda Türkiye'nin etkin konumda olduğuna dikkat çekti.
     Vali Kıraç, borsaya ilk çekirdeksiz kuru üzümü getiren Manisa Salihli bölgesi üreticilerinden Hamza Ergen ile kuru inciri getiren Aydın Buharkent bölgesi üreticilerinden Mehmet Bulat'a plaket verdi.
 
     Törende ilk ürünler için sembolik açık artırmalar düzenlendi.
     Ürünlerin 100 kilogramlık bölümleri için düzenlenen iki açık artırmada Ege İhracatçı Birlikleri, her iki ürüne de kilogram başına 60 lira vererek ilk alıcı oldu.
 

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İzmir Borsası'nda İlk Ürün Töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız