Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay 

Akay: Kayseri Şeker’i hep birlikte ayağa kaldıracağız
 
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şirketin içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için var güçleriyle çalıştıklarına dile getirdi.
 
Akay, “Bizler tüm zorluklara rağmen, işçimizin emeğini, alın teri kurumadan ödemek için elimizden geleni yapıyoruz. Emin olun bu bir başlangıç, hep birlikte bu şirketi yeniden ayağa kaldırmak için artık elimizi taşın altına koymalıyız.” dedi. 
 
Kayseri Şeker Fabrikası Göl Tesisleri'nde bir araya gelen yaklaşık 800 işçi, kendileri adına düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. İftara Kayseri Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ve Şube Başkanı Ahmet Tatar ile çok sayıda fabrika personeli ve müdürler katıldı. 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yemek öncesi işçiler ile tek tek selamlaşarak, bir süre karşılıklı sohbet etti. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Tatar, Kayseri Şeker Fabrikası’nda bir süredir ilklerin yaşandığını belirtti. 
 
Uzunca bir süredir sabrettiklerini ve bunun mükafatını da artık görmeye başladıklarını kaydeden Tatar, "Bizleri ve şirketimizi layıkıyla yöneten bu insanlar, şirketimize canla başla sahip çıktığı gibi, bizlerin, yani işçilerin de haklarına sıkıca sahip çıkıyorlar. Bu nedenle kendilerine şükran duygularımızı ifade ediyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ise Türkiye’nin gözünün Kayseri’ye çevrildiği şu günlerde, Kayseri Şeker Fabrikası’nın şaha kalkışına şahitlik ettiklerini söyledi. 
 
Gök, şöyle konuştu: “Burada yapılan tüm çalışmaları duydukça, gördükçe ve hissettikçe yoğun bir şekilde gururlanıyorum. Kayseri Şeker Fabrikası, Türk Şeker Sanayisi içerisinde adeta bir mihenk taşıdır. Yine Kayseri Şeker Fabrikası, bu sektör üzerinde oynanan oyunların bozulabildiğini gösteren bir örnek abidesidir. Eğer Kayseri Şeker Fabrikası ayağa kalkabilirse, Türk şeker sektörü artık millileşmiş demektir. Bugünden sonra, çiftçilerimiz dahil olmak üzere, Türkiye’deki sektörün sahiplerinin, pancar işçilerinin, çalışanların, besicilerin, taşıcıların ve kamunun içerisinde bulunduğu yapının, özelleştirilme kapsamından çıkartılarak, Türkiye’ye mal edilip bir Pazar haline getirilmesinden kurtarılması ve bu şirketin yeniden şaha kalkmasından daha doğal bir şey olmasa gerek diyorum. Bu nedenle hepinizden fedakârlık bekliyorum.”
 
AKAY: EKİP OLARAK ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ
 
Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da yaşanan zor günlere rağmen, çalışanın hakkını ödemek ve mevcut durumlarını iyileştirmek adına, ekipçe aralıksız çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Öncelikle Kayseri Şeker Fabrikası’nda görev yapan işçilerin selameti için, Türk Şeker’in yaptığı sözleşmeyi aynen kabul ettik, ardından ikinci yıl için uygulanacak enflasyon farkını da kabul ettik. Ardından günlük 36 lira yevmiyesi olanlara, aylık 50 lira iyileştirme yapılmasını da kabul ettik ve günlük 36 liranın altında yevmiye alanlara, aylık 100 lira zammı da kabul ettik. Bizim durumumuzu sendika yöneticisi arkadaşlar çok iyi biliyorlar. Şuna inanıyorum, sendika başkanımıza, ‘Sen durumumuzu çok iyi biliyorsun. Bu toplu sözleşmeyi sıfır zamla geçelim’ desek, onu da kabul edeceklerdi, çok iyi biliyoruz. Biz tüm yönetici arkadaşlarımız olarak şuna inanıyoruz. İşçimizin altının terinin karşılığını, daha alnının teri kurumadan ödememiz gerekmektedir. Emin olun bu daha bir başlangıç. Kendimize asla bir görev süresi biçmiyoruz. Ne kadar süre kısmetse, o kadar süre çalışacağız. Ama görev yaptığımız süre ne kadarsa olursa olsun, o süre boyunca, en doğrusunu ve en uygununu yapmaya gayret edeceğiz ve ediyoruz.”
 
Yapılan konuşmaların ardından Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a fabrikaya katkılarından ötürü bir ödül takdim etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Akay: Kayseri Şeker’i hep birlikte ayağa kaldıracağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız