Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Balıkçılık Ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün Kurulması balık 

Balıkçılık Ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün Kurulması

TÜRKİYE SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ BASIN SÖZCÜSÜ ESER: -''TÜM BALIKÇILARIN BEKLENTİSİ, İL MÜDÜRLÜKLERİ BÜNYESİNDE DE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNİN KURULMASIDIR''

FOÇA (A.A) - Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Basın Sözcüsü Hasan Eser, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün kurulmasının ardından, şube müdürlüklerinin oluşturulmasını beklediklerini bildirdi.
 
     İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekilliği görevini de yürüten Eser, İzmir'in Foça ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak yeniden yapılanması kapsamında, 1980'li yıllarda kapatılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün yeniden kurulmasını, memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
 
     Eser, şimdi de il müdürlükleri bünyesinde ''Su Ürünleri Şube Müdürlükleri'' kurulmasını beklediklerini, ancak yeni yapılanmada bu ayağın eksik kaldığını savunarak, şunları kaydetti:

     ''Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün kurulması balıkçılık camiamızı mutlu etmiştir. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatındaki yapılanma balıkçıları memnun etmekten uzak kalmıştır. Genel müdürlüğün kurulmasının ardından tüm balıkçıların beklentisi il müdürlükleri bünyesinde de su ürünleri şube müdürlüklerinin kurulmasıdır.

     Bu uygulama sektörümüzdeki sorunların çözümüne kolaylık sağlayarak başarı getirecektir. Dünyadaki uygulamasında da balıkçılık ve akuakültür, farklı ekosistem kullanımı, uygulama ve müdahale zorluğu ve tür zenginliği nedeniyle hayvancılık sektöründen ayrı olarak değerlendirmekte ve insanların protein açığının kapatılması için en önemli kaynak olarak görmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki yapılanma içerisindeki bu eksikliğin bir an önce düzeltilmesi tüm balıkçıların beklentisi ve arzusudur.''

Ekleme Tarihi
27.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balıkçılık Ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün Kurulması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız