Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇAYKUR’da budama bedelleri ödeniyor

''MÜSTAHSİLİMİZE TEMMUZ AYI YAŞ ÇAY BEDELİ OLARAK 123 MİLYON LİRA ÖDEME GERÇEKLEŞTİRDİK'' -''BUDAMA BEDELLERİNİN KARŞILIĞI MÜSTAHSİLLERİMİZİN BANKA HESAPLARINA 68 MİLYON LİRA YATIRDIK''

RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, müstahsillere Temmuz ayı yaş çay bedeli olarak 123 milyon lira ödeme gerçekleştirdiklerini, budama bedeli olarak ise 68 milyon liranın ise banka hesaplarına yatırıldığını söyledi.
 
     Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ''ÇAYKUR olarak birinci sürgünde 238 bin 157 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ''Bunu karşılığında müstahsillerimize yaklaşık 238 milyon lira ödeme yapmıştık. İkinci sürgünde ise Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 233 bin ton yaş çay alımı yaptık. Müstahsilimize Temmuz ayı yaş çay bedeli karşılığı olarak 123 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Bayram öncesi yaş çay bedellerini ödeyerek müstahsilimize katkı sağlamak istedik'' dedi.

     Budama bedellerinin de bayram öncesi yapılması için yoğun çalışma yaptıklarını ifade eden Sütlüoğlu, ''Siyasilerin de bu yönde gayretleri oldu. Hazine bu yönde gerekli çalışmayı tamamladı. Budama bedellerinin karşılığı olarak müstahsillerimizin banka hesaplarına 68 milyon lira yatırdık. Banka yöneticileri ile müstahsillerin paralarını bayram öncesi hesaplarında çekebilmeleri için gerekli görüşmeleri yaptık. Bazı bankalar nakit sıkıntısı nedeniyle henüz hesaplara aktarmamış olabilir. Bu bizden kaynaklanan bir sorun değil, ancak bayram öncesi bütün müstahsil paralarını bankadan çekebilecek'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ÇAYKUR’da budama bedelleri ödeniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız