Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ENTEGRE ATIK BERTARAFI 

Kepsut'ta Atıklar Enerjiye Dönüşecek
 
İLÇEDE 92 MİLYON 850 BİN AVROLUK YATIRIMLA KURULACAK ENTEGRE ATIK BERTARAFI VE ENERJİ ÜRETİMİ TESİSİ'NDE YILDA 100 BİN MW ENERJİ ÜRETİLECEK

KEPSUT (A.A) - Balıkesir'in verimli toprakları ve yeşilliğiyle ünlü Kepsut ilçesinde 92 milyon 850 bin avroluk yatırımla kurulacak Entegre Atık ve Enerji Üretimi Tesisi'nde yılda 100 bin MW elektrik üretilecek. 
 
     Kepsut Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hotaşlar köyü Beşiktepe mevkisinde kurulması planlanan tesisin, 10 bin metrekare alan üzerine yapılacağını söyledi. 
 
     Tesiste radyoaktif ve patlayıcı maddeler hariç sıvı ve katı olmak üzere yılda 62,5 bin ton endüstriyel, tıbbi ve evsel nitelikli atığın işleneceğini ifade eden Mehan, yılda 100 bin MW elektrik üretileceğini bildirdi. 
 
     Mehan, tesis tamamlandığında 180 kişilik istihdam sağlanacağını dile getirerek, şöyle davam etti: 
 
     ''Tesis bünyesinde gazlaştırılarak bertaraf edilecek atıkların, yüzde 70'i endüstriyel, yüzde 20'si evsel ve geri kalanı ise tıbbi atıklardan oluşacak. Tesiste Almanya ve Hollanda kökenli özel bir gazlaştırma prosesi bulunacak. Tesiste kullanılan bu teknoloji Türkiye'de bir ilk olurken diğer ülkelere de model oluşturacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak inşaat aşamasının 2 yıl sürmesi planlanıyor.'' 
 
     Mehan, yakma işlemi sonucunda oluşacak külün izolasyon, yapı ve asfalt dolgu malzemesinde kullanılmak üzere satılacağını belirterek, tesisin yüzde 95 verimle çalışacağını anlattı. 
 
     Projenin ekonomik ömrünün 25 yıl olacağını vurgulayan Mehan, ''Sanayide Türkiye'nin lokomotifi kabul edilen Marmara Bölgesi'nin atıklarından üretilecek enerji, elektrik tüketiminin en yoğun olduğu İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'ya verilecek'' dedi. 

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kepsut'ta Atıklar Enerjiye Dönüşecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız