Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
 
Muş’ta karpuz üreticisi pazar sıkıntısı yaşıyor

Muş’ta karpuz üretimi yapan çiftçiler yer ve pazar sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, belediye ile trafik ekiplerinin ürünlerini satmaya engel olduğunu iddia etti.
 
Muş’ta yetiştirilen karpuz piyasaya çıktı. Başta Güzeltepe, Yeralan, Kumluca, Kıyık ve Şenova köyleri olmak üzere şehrin birçok köyünde yetiştirilerek piyasaya sürülen karpuzun, tablada fiyatının 120 kuruş, hal çıkışının ise 250 kuruş olduğu belirtildi.
Köylüler tarafından traktörler ve at arabaları ile getirilen karpuzları Muş-Bingöl ve Muş-Bitlis karayolu güzergahında bulunan boş arazilerde satışa çıkaran Turan Karakaya isimli çiftçi çok sayıda çiftçilere tarafından karpuz ekimi yapıldığını ancak bir yandan Pazar sıkıntısı yaşadıkların diğer yandan ise yer konusunda sıkıntı çektiklerini söyledi. Muş karpuzunun yeni çıkmasına karşın ilgi görmediğini savunan Karakaya, satışların iyi olmadığını belirtti.
 
Sabahtan akşama kadar açık alanda satış yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Karakaya , “Saatlerce güneşin altında bekliyoruz, ancak günde 10-15 tane karpuz satabiliyoruz. Yer sıkıntısı yaşadığımız için ürünlerimizi satamıyoruz. Belediye ve trafik ekipleri ile yaşadığımız sıkıntılar nedeni ile ürünümüz elimizde kaldı. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Böyle giderse ürünlerimiz zayi olacak.” dedi.
 
Belediyenin kendilerine yer vermediğini ileri süren Fesih Uslu isimli çiftçi ise vatandaş olarak belediyenin kendilerine haksızlık yaptığını iddia etti. Uslu, belediye ile trafik ekiplerinin satış yapmalarına engel olduğunu kaydederken, ürünlerini satmak için daha merkezi bir yer istediklerini aktardı.
 
Karpuz üretiminin büyük emek istediğini ifade eden Uslu , “Ürünün tarla ve raf ömrünün kısalığı, arz ve talep dengesizliği nedeniyle üretici büyük risk altındadır. Muş’un hemen her köşesinde bir aydır manavlarda satılan karpuz, Adana’dan gelen karpuzdu. Muş karpuzu çıkar çıkmaz fiyatlar yarı yarıya düşüyor. Ektiğimiz ürünlerimizden hiçbir kar elde edemiyoruz.” diye konuştu.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Muş’ta karpuz üreticisi pazar sıkıntısı yaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız