Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karaman’da altın çilek yetiştiriciliğine özel üretim sahası 

Karaman’da altın çilek yetiştiriciliğine özel üretim sahası
 
Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yer kirazı adıyla da bilinen altın çilek bitkisinin üretiminin yaygınlaşması için örnek üretim alanları oluşturdu.
 
Altın çilek üretimini alternatif ürün noktasında desteklediklerini belirten Tarım il Müdürü İsmail Uluad, “Altın çilek bitkisi mevsim şartlarına bağlı olarak çiçeklenme dönemini tamamlamış ve meyve oluşum dönemine girmiştir. Hasat döneminin yaklaştığı bu dönemde müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından ilgili çiftçilerimize ait üretim alanları sürekli kontrol edilmekte ve teknik destek sağlanmaktadır. Meyvelerinin hem taze hem kurutularak yenebilen yer kirazının oldukça geniş kullanım alanı olan bir bitki olduğuna değinen Uluad “Sahip olduğu bol aroma ve mayhoş tadından dolayı meyvesi, pastacılıkta ve marmelat yapımında kullanılmaktadır.
 
Taze olarak yenebileceği gibi meyve salatalarında, tatlılarda ve turtalarda da kullanılmakta aynı zamanda meyvesi kurutularak da pazarlanabilmektedir. Yurt dışında çeşitli hastalıkların tedavisinde uzun yıllardır kullanılan bir bitki olmasının yanında besin değerlerinin çok yüksek olması ve içeriğindeki kalsiyum sebebiyle özellikle okul öncesi çocukların beslenmesinde de kullanılan yer kirazı düşük kalorisi ve yüksek lifli yapısı nedeniyle zayıflama ve diyet kürlerinde yer almaktadır.” dedi.
 
Uluad, alternatif ürünler arasında önemli yere sahip olabileceğini düşündükleri bu ürünün çiftçilere tanıtılması amacıyla farklı köylerde örnek üretim alanları oluşturulduğunu, İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla altın çilek fidesi dağıtımı yapıldığını söyledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karaman’da altın çilek yetiştiriciliğine özel üretim sahası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız