Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GAP karpuzu çıktı, fiyat yarıya indi 

GAP karpuzu çıktı, fiyat yarıya indi

Şanlıurfa'da 650-700 kuruştan satılan Adana karpuzu yerini GAP karpuzuna bıraktı.
 
Gap karpuzunun piyasaya sürülmesi ile karpuz fiyatı 300-350 kuruşa geriledi. GAP'ta 8 bin hektarlık alanda ekilen karpuzdan 300 bin ton karpuz elde edildiği belirtiliyor. Tat, aroma ve damak zevki bakımından, Ceyhan karpuzuna rakip olan GAP karpuzu, göz dolduran büyüklüğü ile de Diyarbakır karpuzunu aratmıyor. 
 
GAP’ın sulamaya açılan alanlarında yetiştiriciliği yeni yapılmaya başlanan GAP karpuzundan yüksek rekoltede ürün elde edilmeye başlandı. Her biri 20 kilo gelen GAP karpuzu, bölgede alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlandı. Şanlıurfa`da 8 bin hektar alanda 300 bin ton karpuz elde edildiği belirtiliyor. GAP`la beraber sulu tarıma açılan alanlarda ekolojik olarak yetişen GAP karpuzu; tadı, aroması ve ağızda bıraktığı lezzet bakımından Ceyhan ve Diyarbakır karpuzuna rakip olacağı iddia ediliyor.
 
"Kısa sürede Diyarbakır karpuzu ile yarışır konuma geliriz" diyen Ziraat Mühendisi Mehmet Tekçe, "Tüketiciler, Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca ve Yaylak beldelerinde yetiştirilen GAP karpuzu piyasaya çıkmasını dört gözlebekliyor. Tamamen doğal olarak yetiştirilen GAP karpuzuna ilgi her geçen gün artıyor. GAP karpuzu tırlarla Orta Doğu pazarlarına gönderilmeye başlandı. GAP`ın ekolojik şartları, suyu, havası ve güneşi bakımından karpuz bu coğrafyada çok iyi yetişiyor." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: GAP karpuzu çıktı, fiyat yarıya indi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız