Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tanesi 1 TL 

Tanesi 1 TL'den satılan Araban Karpuzu'na ilgi büyük

GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen ve Araban Baklavası olarak bilinen tarlada üreticisi tarafından toplanarak ilçenin sokaklarında traktörlerin römorkunda tanesi 1 TL’den satılan meşhur Araban karpuzu, bayram arefesinde satılıyor.
 
    Tarlada dalında kilogramı 50 ile 70 kuruşa kadar yükselen meşhur Araban karpuzu, üreticisi tarafından tarlada dalından taze taze kopartılıyor. Traktör römorkunda ilçe merkezine getirilip ilçenin cadde ve sokaklarda her biri 8 ile 12 kilogram ağırlığında olan karpuzun perakende tanesi 1 TL’ye satılıyor ve Ramazan Bayramı arefesinde Arabanlı vatandaşlar tarafından kapış kapış satın alınıyor.
 
    Araban Fakılı Köyü'ndeki karpuz üreticileri, geçen ay yaz meyvesi olarak sadece karpuz olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdiler: "Ramazan ayının ilk günlerinde de sofraların vazgeçilmezi olan karpuzun fiyatı da yüksekti. Şimdi incir, üzüm ve armut gibi yaz meyvelerinin de yetişmesiyle birlikte karpuza talep azaldı ve fiyatı düştü. Tarlada dalında kilogramı 50 ile 70 kuruşa kadar sattığımız meşhur Araban karpuzlarımızı, Ramazan Bayramı arefesinde vatandaşlarımız bayram günü ucuz karpuz yesin diye tarlalarımızda taze taze dalından kopardığımız karpuzlarımızı traktörlerimizin römorkuna yükleyip, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda gezdirip her biri 8 ile 12 kilogram ağırlığında olan karpuzun tanesini perakende 1 TL’den satıyoruz." 

Ekleme Tarihi
29.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tanesi 1 TL'den satılan Araban Karpuzu'na ilgi büyük




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız