Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yağlıdere'nin kivisi festivalle tüm yurda tanıtılacak

TRABZON (CİHAN)- Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 2 Eylül’de düzenlenecek 1. Kivi Tarım Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. Organizatörlüğünü Mavi Karadeniz TV’den Kaptan Yusuf Keleş’in yaptığı festival, ilçe ile özdeşleşen Yağlıdere kivisini tüm yurda tanıtmayı amaçlıyor.
 
        Festival ile ilgili olarak bilgi veren Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu festivalin içeriğinde kivi ile ilgili olarak çok sayıda etkinlik olacağını, bunun yanı sıra yöresel sanatçıların katılımıyla düzenlenecek konserlerle festivalin daha da renkleneceğini söyledi. Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, “Festivale tüm Karadenizli hemşerilerimizi bekliyoruz.” dedi.

        Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar ise büyük emekler ve fedakarlıklarla kiviyi Yağlıdere ilçesinin önemli gelir kaynaklarından birisi haline getirmeyi başardıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Yağlıdere kivisi kendi has lezzeti ile yurdun dört bir yanına gönderilmektedir. Kurduğumuz birlik vasıtasıyla pazarladığımız kivilerimizin gördüğü ilgi bizleri daha da heveslendirmiştir. Düzenleyeceğimiz festival ile kivimizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”
 
        Festivalde Cengiz Kurtoğlu, Elifce, Kıymet Kurt, Erdoğan Erol, Erdal Güvendi, Ağasarlı Zehra, Mehmet Ay ve İbrahim Gürpınar konser verecekler. CİHAN

Ekleme Tarihi
29.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yağlıdere'nin kivisi festivalle tüm yurda tanıtılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız