Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Santa Maria armudu, sezonu 1,2 liradan açtı armut 

Santa Maria armudu, sezonu 1,2 liradan açtı

ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Akseki, Gündoğmuş, Korkuteli, Elmalı, Manavgat ve İbradı ilçelerinde Santa Maria armut cinsinin hasat mevsimi başladı. Santa Maria cinsi armut sezon fiyatını 1,2 liradan açtı.
 
İbradı Meyve Üreticileri Derneği Başkanı Ali Yıldız, Santa Maria cinsi armudun bu sene sezonu 1,2 liradan açtığını söyledi. Antalya bölgesinde en fazla armut yetiştiriciliğinin yapıldığı yerin Korkuteli, Elmalı ve Kaş ilçeleriyle beldeleri olduğunu belirten Yıldız, ihracat kapıları kapalı olduğu için bahçeden toplanan armudun genelde iç piyasada tüketildiğini kaydetti. Yıldız, 3 ay içinde ihracat kapılarının açılması halinde armudun kilosunun 1,5 liraya çıkabileceğini ifade etti. Yıldız, "Armutta ihracat kapılarının açılması meyve fiyatını arttırır. Halihazırda iç piyasada tüketiliyor. Genel ağırlığı İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun ve Erzurum halleri oluşturuyor. Ramazan ayında iç piyasa talepleri iyi durumdaydı." diye konuştu.
 
Korkuteli'deki 15 dönüm büyüklüğündeki bahçesinde Santa Maria armudu yetiştiren İsmail Gülcemal, ihracatı olmadığı için armut fiyatının 3 yıldır değişmediğini ve 1-1,2 lira arasında alıcı bulduğunu söyledi. Gülcemal, meyve üreticisinin emeğinin karşılığını alabilmesi için fiyatın 1,5 lira olması gerektiğini kaydetti. Gülcemal, "Fenni gübre ve karaleke ilaçlama girdileri 3 yıl içinde artış gösterdi. Geçen yıl bir ara Suriye'ye ihracat kapısı açılmıştı. Fakat son siyasi olaylardan sonra yeniden açılacağını zannetmiyorum. " dedi. Antalya bölgesinde 2011 yılında 180 bin ton Santa Maria armudu rekoltesi bekleniyor.


Ekleme Tarihi
29.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Santa Maria armudu, sezonu 1,2 liradan açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız