Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ÇİKOLATA KAPLI YER FISTIĞI DRAJESİNE YOĞUN İLGİ 

''Şeker Gibi'' Yer Fıstığı

OSMANİYE'DE YER FISTIĞI TÜKETİMİNİ ARTIRMAK AMACIYLA ÜRETİLEREK ŞIK AMBALAJLARLA SATIŞA SUNULAN ÇİKOLATA KAPLI YER FISTIĞI DRAJESİ, BAYRAM NEDENİYLE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR -BU YIL 40 TON YER FISTIĞI DRAJE ŞEKER ÜRETİMİNE AYRILIRKEN, BAYRAMDA ORTALAMA 10 İLE 15 TON ARASINDAN İŞLENMİŞ ÜRÜN TÜKETİMİ BEKLENİYOR -VALİ CERRAH: ''YER FISTIĞI ÜRÜNLERİ, SAĞLIK, ENERJİ VE MUTLULUK KAYNAĞIDIR''

OSMANİYE (A.A) - İsrafil Avcı - Osmaniye'de, yer fıstığı tüketimini artırmak amacıyla üretilerek şık ambalajlarla satışa sunulan çikolata kaplı yer fıstığı drajesi bayram nedeniyle yoğun ilgi görüyor.
 
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın talimatı ile İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan şirket, kentin sembolü olan yer fıstığından, draje şeker, bisküvi tozu, dondurma, krema, kek, ezme, baklava, lokum ve cezerye üretimini sürdürüyor.
 
     Vali Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin toplam yer fıstığı üretiminin yüzde 46'sını karşılayan Osmaniye'de, yer fıstığından üretilen şekerlemelerin vatandaşlarca beğenildiğini söyledi.

     Cerrah, amaçlarının, kentteki üreticileri ve ticaret yapanlara önderlik yapmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

     ''Yer fıstığını sadece çerez olarak değil, sanayi ürünü olarak işlenmesi için çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucu Özel İdareye ait şirket bünyesinde yer fıstığından yapılmış şık ambalaja sahip, kek, ezme, lokum ve cezerye gibi ürünlerin yanı sıra çikolata kaplı yer fıstığı drajesi gibi ürünler satışa sunuluyor. Ramazan Bayramı'na özel olarak da bu ürünlerin yer aldığı hediyelik paketler hazırladık. Ürünlerimize olan ilgi gayet iyi. Bayram dolayısıyla ilgi gösteriliyor. Draje şeker satışında bayramı fırsata çevirmek istiyoruz.''

     Osmaniyelilerden bayram ziyaretlerine giderken draje şekerlemeleri hediye olarak götürmesini isteyen Cerrah, ''Böylece tanıtıma da katkıda bulunmuş olurlar. Artık bayramlarda kentimize gelen misafirlerimize fıstıklı ürünler ikram edelim'' dedi.

     Cerrah, yer fıstığının sağlık açısında da faydalı olduğunu söyledi.

     ''Yer fıstığı ürünleri, sağlık, enerji ve mutluluk kaynağıdır'' diyen Cerrah, ''İş yerlerinde de bayram şekerleri gibi yer fıstığı drajesinin de satılmasını istiyoruz. Esnafın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

     Cerrah, çikolata kaplı yer fıstığı drajesi ve diğer ürünlerin kentteki çeşitli işletmelerde satışa sunulduğunu bildirdi.
    
     -BAYRAMDA 10 İLE 15 TON TÜKETİM BEKLİYORUZ-
    
     Şirket yetkilileri ise yaklaşan Ramazan Bayramı'nı fırsata çevirmek için yer fıstığından üretilen ürünleri şık ambalajlarla albenili hale getirme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler.

     Bu bayramda 40 ton yer fıstığının draje şeker üretimine ayrıldığını belirten şirket yetkilileri, ortalama 10 ile 15 ton arasında tüketim beklediklerini, Osmaniyelere ise şeker yerine fıstık ürünlerini tercih etmeleri çağrısında bulundu.

     Çikolata kaplı yer fıstığı drajesinin kilosunun 18 liradan satışa sunulduğu bildirildi.


Ekleme Tarihi
30.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ''Şeker Gibi'' Yer Fıstığı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız