Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
 
 
TÜRKİYE'NİN DOĞAL SÜS BİTKİLERİ TV SPOTLARIYLA TANITILACAK -ENDEMİK TÜRLERE DAİR KAMUOYUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMA VE KORUMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRME AMAÇLANIYOR -AVRUPA'DA SADECE 2500 ENDEMİK BİTKİ TÜRÜ BULUNURKEN, TÜRKİYE'DE BU SAYI YENİ KEŞİFLERLE 4003'E ULAŞTI 

ANKARA (A.A) - Türkiye'nin doğal süs bitkileri televizyon spotlarıyla tanıtılacak.
 
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık Türkiye'nin doğal zenginliklerinden olan gen kaynaklarına dikkati çekmek için ''Korumamız Altında'' adı altında hazırlanan televizyon spotlarını yayın organı web Tarım TV'de yayınlamaya başladı.
     Türkiye'de 3905 olan endemik tür sayısının yeni keşiflerle 4003'e çıktığını ifade eden yetkililer, Avrupa'da sadece 2500 endemik bitki türü bulunduğu göz önüne alındığında Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginliğin önemini vurguladılar.
     Bu doğal zenginliğe dikkati çekmek, türlere dair kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve koruma bilincini geliştirmenin amaçlandığını kaydeden yetkililer, bu çerçevede endemik bitki türlerini tanıtan ''Korumamız Altında'' adlı web sitesi hazırlandığını ifade ettiler. ''Korumamız Altında'' sitesine ''www.webtarimtv.gov.tr'' adresinden ulaşılıyor.
     Sitede ilk olarak, acı çiğdem, ''Akseki navruzu, allı gelin, bozkır kurtlağı, lale, şakayık, sarı süsen, sümbül, ters lale, yüksük otu, zambak, acı çiğdem, iris'' için hazırlanan televizyon spotlarının yayınlandığı, bu tanıtım filmlerinin ulusal ve yerel televizyon kanallarında da yayınlanacağı kaydedildi.
     250 çiçek ve süs bitkisinin yer aldığı ''Türkiye'nin Doğal Süs Bitkileri Kataloğu''nun da ''Korumamız Altında'' adlı bölümde yer alacağı ifade edildi.
     Bu arada, endemik türler hakkında belgeseller ve basılı yayınlar da hazırlanacağı, ileri aşamalarda nesli tehlike altında olan hayvan türleriyle ilgili benzer çalışmalar yapılacağı kaydedildi.
     Öte yandan, web Tarım TV'nin yayına başladığı 22 Ekim 2010 tarihinden bugüne kadar 13 bin cd boyutunda bilgiyi izleyicileriyle paylaştığı, burada 260 civarında eğitim filmi, 600'ün üzerinde video bulunduğu anlatıldı. Web Tarım TV'yi bugüne kadar 1 milyon 300 bine yakın kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
   

Ekleme Tarihi
31.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'nin doğal süs bitkileri televizyon spotlarıyla tanıtılacak.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız