Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
balık Yeni Av Sezonu İçin  

Yeni Av Sezonu İçin ''VİRA BİSMİLLAH'' (2)
 
YARIN BAŞLAYACAK YENİ AV SEZONU İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLAYAN KARADENİZLİ BALIKÇILAR, BEREKETLİ BİR SEZON UMUDUYLA BEKLEYİŞE BAŞLADI -DOĞU KARADENİZ BALIKÇI KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI MUTLU: ''BANDIRMA'DAN HOPA'YA KADAR OLAN BÖLÜMDE İYİ DERECEDE PALAMUT OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ'' 

TRABZON (A.A) - Burak Altunöz - Yarın başlayacak yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, bereketli bir sezon umuduyla ''vira bismillah'' demek için bekleyişe başladı.
 
     Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'deki yeni av sezonu öncesinde bütün balıkçıların hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, bereketli bir dönem olması için hava ve deniz koşullarının uygun olduğunu söyledi.
     Yeni sezon öncesi Karadeniz'de yaptıkları incelemelerde özellikle Bandırma ile Hopa arasındaki bölümde neredeyse her alanda iyi derecede palamut olduğunu tahmin ettiklerini anlatan Mutlu, ''Uzun bir bekleyişin ardından balıkçılarımız denize açılarak iş başı yapacaklar. Tek isteğimiz bol ve bereketli bir sezon olması. Eğer böyle olursa tüketiciler balığı rahatça evlerine götürebilecekler'' dedi.
 
     Palamudun yanı sıra yeni sezonda istavritte de umutlu olduklarını vurgulayan Mutlu, şöyle konuştu:
     ''Balıkçılarımız denize açılmadan net bir şey demek yanlış olur. Ancak geçmiş yıllardaki tecrübelerimize baktığımızda hem palamut hem de istavrit açısından iyi bir gösterge var. Ancak burada diğer önemli bir konu balıkçılarımızın balıkları hazırlama şekli. Onların yapacağı iyi işçilik en az balığın kendisi kadar kıymetli.''
    
     -''UMUT DOLUYUZ''-
    
     Kentte 15 yıldır balıkçılık yapan Recep Yılmaz ise yeni sezon öncesi kayık ve ağ hazırlıklarını bitirdiklerini belirterek, av saatini beklemeye başladıklarını vurguladı.
     Denizde palamudun çokluğu konusunda iyi izlenimler edindiklerini dile getiren Yılmaz, ''Ama tabi ki biraz daha temkinli bir bekleyiş içerisindeyiz. Çünkü bazen beklediğiniz şeyi denizde bulamayabiliyorsunuz'' dedi.
     Av sezonunda ilk rotalarının Samsun ve Sinop olacağını kaydeden Yılmaz, ''Bu seneki duruma baktığımızda umudumuz çok. Palamudun bereketli olması halinde bizim de yüzümüz gülecek. Bu anlamda yeni sezondan çok umutluyuz. Zaten umudumuzu bitirdiğimiz anda işimiz de biter. O yüzden her zaman umut doluyuz'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
01.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yeni Av Sezonu İçin ''VİRA BİSMİLLAH'' (2)




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız