Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Bandırma'da Sezonun İlk Avı Yüz Güldürdü
 
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde av yasağının kalkmasıyla dün gece denize açılan balıkçılar, eli boş dönmedi. Sabahın erken saatlerinde mezata getirilen istavritin kasası 80, sardalyanın 50, palamutun da çifti 15 liradan satıldı. 
 
Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, 2011 yılı balık sezonunun Bereketli başladığını söyledi. Bu yıl Hopa'dan-Bandırma'ya kadar olan alanda bol miktarda palamut bulunduğunu tahmin ettiklerini belirten Önen, bu yıl palamutun bol ve ucuz olabileceğini söyledi. 
 
Bandırma Ticaret Odası ve Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman ise yaptığı açıklamada, "Bu sene palamut bol olacak. Sezonun ilk avının bayram gününe rastlaması Bandırma Balıkhaline gelen balık miktarını olumsuz yönde etkiledi. Bölgedeki balıkçıların büyük çoğunluğu bu akşam balığa çıkacak. Yarından itibaren balıkhaline gelen balık miktarında ciddi artışların olmasını bekliyoruz" dedi. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından çinakop balığına getirilen sınırlamalara değinen Kocaman, "Sürdürülebilir balıkçılık açısından boy sınırlamasına gidilmesini doğru buluyoruz. Ancak denize ağ atan balıkçılar aynı ağla 20 cm ve üzerindeki balıkları da avlama şansı bulunmaktadır. Bunun iÇin ağ aralıklarında düzenlemelere gidilmelidir. Bu balıkçılar açısından bir maliyet getirecek olsa dahi ülke balıkçılığının sürdürülebilmesi iÇin bu kaçınılmazdır" diye konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bandırma'da Sezonun İlk Avı Yüz Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız