Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Helal et sertifikası aldı, satışlarını yüzde 20 artırdı

Denizli’de 1938 yılında kebapçı dükkanından büyük bir entegre et tesisine dönüşen Sabanoğlu Entegre Et San. Tic. Ltd. Şti., 'Helal Et Sertifikası' almasının ardından satışlarını yüzde 20 oranında artırdı. 
 
    Sabanoğlu Entegre Et Tesisleri Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Sabanoğlu, firmalarının aldığı helal et sertifikası ile başta ülke içinde bir çok markete et, salam, sosis gibi ürünler verdiği gibi şimdi de başta Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkelerine ihracata hazırlandığını söyledi.
 
Sefer Sabanoğlu, şirketlerinin et işlem kapasitesinin 5 ton, mezbaha bölümünün ise 170 baş büyükbaş, 750 baş küçük baş hayvan kapasitesi olduğunu belirtti. Piyasadan gelen talep üzerine bir yıl önce 'Helal Et Sertifikası' aldıklarını ifade eden Sabanoğlu, “Şu an kesimlerimizi helal et sertifikasıyla yapıyoruz. İleri işlenmiş ürünlerimizi tüm perakende mağazalarda ve global marketlerde helal sertifikasıyla satışa sunmuş bulunmaktayız. Bunlar bir yerde zaruriyetten kaynaklanmış işlemler. Son yıllarda gıda sektöründe özellikle merdiven altı imalat dediğimiz sektör çok hız kazandı. Bu bir mecburiyet haline geldi, helal et sertifikası. Bu, arz talep meselesidir. Piyasalarımıza böyle bir arz gelince bunu değerlendirmeyi uygun bulduk.” dedi.
 
    Bu sertifikanın avantajının, vatandaşın bu konuda isteğine cevap verilmesi olduğunu vurgulayan Sabanoğlu, “Ürün gamında ve insan sağlığında zararlı maddelerden tamamen arındırılmış ari ürün sunuyorsunuz. Vatandaş daha güvenli bir şekilde bu ürüne rağbet gösteriyor. Bu da üreticilerin önünü açan bir belge olarak işine yarıyor diye düşünüyorum. Bu belgeyi aldıktan sonra hassas olan global marketlerden talepler gelmeye başladı. Bu talepleri bu belge sayesinde kazandık. Yaklaşık yüzde 15-20 tutarında satışlarımızda yükselme oldu. Bu kesimin de ihtiyarlarlarını bu belgeyle çözmüş olduk.” diye konuştu. 
 
    Aldıkları helal et sertifikasıyla başta Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkelerine ihracata hazırlandıklarını anlatan Sabanoğlu, ”Görüşmelerimiz oldu bir yıl içerisinde. Onların ürün gamına yönelik demolarımızı yaptık. Ar-ge çalışmalarımızı ve sunumlarımızı yaptık. Helal et sertifikasında önümüzü açan bir yol oldu. Ürünlerimizi gönderdik halihazırda anlaşmalarımız bitti. Önümüzdeki aylarda büyük bir ihtimalle ihracatımızı geçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Helal et sertifikası aldı, satışlarını yüzde 20 artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız