Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sakaryalı Balıkçılar Sezonun İlk Günü Eli Boş Döndü
 
KARASU SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI SEZER: ''AV SEZONUNDA BÜYÜK BİR BEKLENTİ OLMASINA RAĞMEN, KOOPERATİFİMİZE KAYITLI 143 BALIKÇI TEKNESİ HENÜZ PALAMUT SÜRÜLERİNE RASTLAYAMADI''

SAKARYA (A.A) - Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, dün başlayan yeni av sezonunda büyük bir beklenti olmasına rağmen, kooperatife kayıtlı 143 balıkçı teknesinin palamut sürülerine rastlamayamadığını söyledi.
 
     Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temmuz ve Ağustos ayında Karadeniz'deki bazı göstergelerin av sezonunda palamudun bol olacağına işaret ettiğini kaydetti.

     Balıkçı teknelerinin av yasağının kalkmasıyla birlikte denize açıldıklarını ifade eden Sezer, ''Av sezonunda büyük bir beklenti olmasına rağmen, kooperatifimize kayıtlı 143 balıkçı teknesi henüz palamut sürülerine rastlayamadı. Şu ana kadar ses seda yok. Hiçbir teknemiz balığa saramadı, balık da göremediler. Teknelerimiz şuanda denizde. Göstergeler palamudun bol olacağı yönündeydi ama şu ana kadar balığa saramadılar'' dedi.
 
     Sezer, kooperatife kayıtlı teknelerde 506 kişinin çalıştığını anlatarak şu görüşleri dile getirdi:

     ''Bu sayı içinde kum midyesi avcılığı yapanlar da var. Av yasağının kalkmasıyla onlar da denize açıldı. Ümitle balık bekliyorlar. Balığa rastlanmaması pek normal bir durum değil. Mutlaka balığa rastlanması lazımdı. Sanıyorum rüzgarın da etkisiyle balık açık denize gitti. Teknelerimiz belirli sularda avlanabiliyor. Balık, muhtemelen açığa gitti. Sezon açılmadan önce de fırtına vardı. Fırtınayla birlikte balık sürüleri açığa gitmiş olabilir.

     Veriler çok iyi, inşallah sezon çok iyi geçecek diye bekliyoruz. Palamudu Temmuz ve Ağustos ayında farklı büyüklüklerde sürüler halinde gördük. Palamudun değişik boylarda olması, değişik analardan yumurtlanmış veya değişik zamanlarda yumurta dökmüş balık anlamına geliyor. Bu, sezonun iyi geçeceği anlamına geliyor. Sezonun iyi geçmesi lazım, ümitliyiz. Bu balık bir taraftan düşecek, mutlaka olması lazım, beklenti o yönde.'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
03.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sakaryalı Balıkçılar Sezonun İlk Günü Eli Boş Döndü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız