Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik hedefe yaklaştı 

Marmarabirlik hedefe yaklaştı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik’in 2011 yılı için koyduğu 25 milyon dolarlık ihracat hedefine yaklaştığını bildirdi.
 
Asa, yazılı açıklamasında, Marmarabirlik yılın ilk yarısında 15 milyon 58 bin dolar değerinde, toplam 2 bin 110 ton sofralık zeytin ihracatı gerçekleştirdiğini belirtti.
 
’Marmarabirlik, 2011 yılı için koyduğu 25 milyon dolarlık ihracat hedefine yaklaştı’ diyen Asa, global ekonomideki durgunluğa karşın ihracat kapılarını zorladıklarını, yakında Suudi Arabistan’da da bayilik sözleşmesi imzalayacaklarını bildirdi.
 
Asa, yılın ilk yarısında yurt içi ve yurt dışına toplam yaklaşık 15 bin ton sofralık zeytin sattıklarını kaydederek, daha fazla ürün satabilmek için Ar-Ge biriminin yeni tatlar yaratmaya, tuz oranını da mümkün olduğunca düşürmeye çalıştığını anlattı.
 
Tuz oranını yüzde 15’lerden yüzde 2,5’a düşürdükleri ’Gold’ adlı yeni ürünün piyasaya verilmeye başlandığını bildiren Asa, ’Bu ürünümüzün hem iç hem de dış piyasada büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Gold, Marmarabirlik’in pazarda büyük bir çıkış yapmasını sağlayacak. Ayrıca geleneksel damak tadımıza uygun kuru sele de iç piyasada büyük ilgi görecektir’ dedi.
 
Asa, yeni sezonu da değerlendirirken, şunları kaydetti:
 
’Bölgemizdeki ağaçların bugünkü durumuna bakarak 2011-2012 hasat döneminin verimli geçeceğini söyleyebiliriz. Eğer hava koşulları iyi giderse ürün iyi ve bol olacak. Üretici ortaklarımızdan rekolte beyanlarını ekim ayında almaya başlayacağız. Rekolte beyanlarının gerçekçi olması çok önemli. Çünkü piyasa koşullarıyla birlikte rekolte tahmini de fiyat belirlemede referans alınacaktır. Ayrıca kota uygulanıp uygulanmayacağı da bu verilere bağlıdır.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Marmarabirlik hedefe yaklaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız