Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KARADENİZBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ ERARSLAN: -''YÖNETİM KURULUMUZ, OLUŞAN PİYASA ŞARTLARI ÇERÇEVESİNDE TÜM GELİŞMELERİ DİKKATE ALARAK ÜRETİCİ ORTAKLARIMIZDAN KİLOGRAMI 1,125 LİRA AVANS BEDELLE AYÇİÇEĞİ ALIMINA BAŞLANMASINA KARAR VERMİŞTİR''

SAMSUN (A.A) - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, ''Yönetim Kurulumuz, oluşan piyasa şartları çerçevesinde tüm gelişmeleri dikkate alarak üretici ortaklarımızdan kilogramı 1,125 lira avans bedelle ayçiçeği alımına başlanmasına karar vermiştir'' dedi.

     Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, KARADENİZBİRLİK'in 2011-2012 sezonu ayçiçeği ürünü alım kampanyasında avans fiyat belirleme çalışmalarını tamamladığını belirtti.

     Piyasa şartları çerçevesinde yaşanan gelişmelerin göz önüne alınarak gerçekleştirilen çalışmalarda ürün avans kilogram fiyatının 1,125 lira olarak belirlendiğini ifade eden Erarslan, şunları kaydetti:
     ''Yönetim Kurulumuz, oluşan piyasa şartları çerçevesinde tüm gelişmeleri dikkate alarak üretici ortaklarımızdan kilogramı 1,125 lira avans bedelle ürün alımına başlanmasına karar vermiştir. Bu yıl da her yıl olduğu gibi ürün bedelleri çiftçimize peşin olarak ödenecek olup amacımız üretici ortaklarımızın ürünlerini en iyi şartlarda almak ve değerlendirmektir. Birliğimiz alım kampanyası boyunca piyasa şartlarını dikkate alarak fiyatların yükselmesi halinde ortaklarına ilave fiyat farkı ödemesinde bulunacaktır. Yeni kampanyada üreticilerimizden 45?50 bin ton ayçiçeği ürünü alımı hedeflenmektedir.''
     Yağlı tohum üreticilerinin üretimlerinden para kazanmasının, üreticinin bir sonraki sezon tekrar ekim yapabilmesi, dolayısıyla hem bölge hem de ülke yağlı tohum üretiminin arttırılarak bölge ekonomisinin ve tarımsal sanayisinin gelişmesi demek olduğuna işaret eden Erarslan, ''KARADENİZBİRLİK bu amaçla, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir potansiyeli olan yağlı tohum üretimini ve üreticilerini 33 yıldır ayni ve nakdi kredilerle desteklemekte ve ürün alım garantisiyle adeta sigortası olmaktadır. Üretim ve fiyat oluşumuna etki eden iklim şartları, tüketim, arz ve talep durumu, dünya üretimi, döviz fiyatları ile vergi uygulamaları gibi faktörler piyasa değişimlerine neden olmakta, birliğimiz tüm bu riskleri üretici adına üstlenmektedir'' ifadelerini kullandı.
     KARADENİZBİRLİK'in bugüne kadar verdiği nihai fiyatlar ile serbest piyasada her zaman üretici lehine rol oynadığını, üreticinin mağdur olmaması için azami gayret sarf ettiğini vurgulayan Erarslan, ''Yağlı tohum bitkilerinde ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayacak üretim düzeyine ulaşmak için devletçe yapılacak desteklemeler çok önemli olup uygulanan prim desteğinin artırılarak sürdürülmesi üretim artısını teşvik edecektir'' dedi.
    

Ekleme Tarihi
06.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: KARADENİZBİRLİK Ayçiçek Alım Fiyatınını Açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız