Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Tosya Kültür ve Pirinç Festivali  

Tosya Kültür ve Pirinç Festivali sona erdi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bu yıl 14.’sü düzenlenen Tosya Kültür ve Pirinç Festivali semazen gösterileri ile sona erdi.
14. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali’nin son günü Tasavvuf Müziği ve semazen gösterileri ile sona erdi. 1-4 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen, Anadolu’nun Kırkpınarı diye nitelendirilen yağlı güreşleri, pilav yarışmaları, halk oyunları gösterileri, Ankara Kulübü Seymen Gösterileri, sünnet şöleni, Kutsi, Funda Arar ve Kıraç konserleri ile festival coşkusunun yaşandığı Tosya’da vatandaşlar etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. 
Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında, Üçoluklar Milli Parkı’nda sünnet şöleni programı düzenlendi. Kur-an’ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programa Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Hakim Sunel Öner Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve eşi Nimet Şahin’ın yanı sıra çok sayıda aile katıldı.
Piknik havasında geçen şölende, aileler gölgelik alanlarda piknik masaları kurup programa katıldı. Alana gelen binlerce vatandaşa helva, pilav ve ayran dağıtan Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Her sene yağlı güreşlerde olduğu gibi sünnet şöleninde de ağamız var. Bu yılın sünnet ağası Yusuf Doğramacı oldu. Önümüzdeki yıl sünnet ağamız aynı zamanda Tosya MHP İlçe Başkanı Hacı İsmail Yur olacak. Vatandaşlarımızın bu şölenle piknik havasında eğlenmelerini istedik. Tosya Kaymakamımız Mehmet Türköz de festivalimizin başından sonuna kadar bizi yalnız bırakmadı. Ona da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise “Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın memnun olmasıdır. Bu gün festivalin son günü, burada da vatandaşlarımıza pilav, helva ve ayran dağıtıyoruz” diye konuştu. Seymenler Ankara Kulübü’nün gösterilerinin ardından, halk eğitim merkezi folklor ekibi de yöresel oyunu sergiledikten sonra Tosya Musiki Derneği alanda bulunan vatandaşlara müzik ziyafeti yaptı. 
Öte yandan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ile Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ankara Seymenler Ekibi’ne, Halk Eğitim Merkezi’ne, Tosya Musiki Derneği’ne plaket takdim etti.
Her etkinliğe yoğun katılımın olduğu festivalin son gecesi Cumhuriyet Alanı’na kurulan dev sahnede, Tasavvuf Musikisi ve semazen gösterileri sergilendi. Festivalin dolu dolu geçtiğini ifade eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yaptığı değerlendirmesinde şöyle dedi:
“Doğrusu ben çok mutluyum. Bu yıl 14.’sü düzenlediğimiz Kültür ve Pirinç Festivali’nde yoğun ilgi ve alaka ile karşılaştık. Programlar çok yoğun dolu ve kaliteli oldu. Bir taraftan programların kalitesi, festivale gelecek olan sanatçıların tanınırlığı ve iki bayramdan sonra festivalin yapılması yoğun bir ziyaretçi trafiğini sağladı. O bakımdan bu gece sonuna geldik. Gerek sünnet şöleni, sportif yarışmalarımız, pilav yarışmalarımız, yağlı güreşlerimiz gibi etkinliklerle çok yoğun katılım oldu çok ziyaretçi akını oldu. Bu bakımdan festivale destek veren, festivale katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 15.’sini düzenleyeceğimiz Kültür ve Pirinç Festivalimiz 24-25-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak. Bununda müjdesini vermek istiyorum. Aynı zamanda festivalimizin çıtasını her geçen sene biraz daha yükseltmek istiyoruz. Bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum, herkes düğününü, ziyaretlerini, eğlencelerini festivalimizden önce yapsın herkesi festivalimize bekliyorum.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tosya Kültür ve Pirinç Festivali sona erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız