Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Örtü Altı Tarımda Yeni Sezon Hazırlıkları 

Örtü Altı Tarımda Yeni Sezon Hazırlıkları

ANTALYA'NIN KUMLUCA İLÇESİNDE SONBAHAR DÖNEMİ İÇİN FİDE ÜRETİMİ BAŞLADI -KUMLUCA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRÜ ERMAN: -''YENİ SEZONDA TOPLAM ÖRTÜ ALTI SERA ÜRETİMİNİN YÜZDE 60'INDA SONBAHAR EKİMİ YAPILACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ''

ANTALYA (A.A) - Türkiye'de örtü altı yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinde önemli bir yeri olan ve Antalya'nın Kumluca ilçesinde, 2011-2012 yılı örtü altı sonbahar dönemi hazırlıklarının başladığı bildirildi.
 
     Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2011-2012 yılı örtü altı yaş sebze ve meyve üretim sezonu hazırlıklarının sürdüğünü, çiftçiler tarafından sonbahar döneminde yetiştirilecek ürünler için fide tesislerinde tohum ekimlerinin başladığını söyledi.
 
     Kumluca'da yaklaşık 45 bin dekar alanda örtü altı sera üretimi gerçekleştirildiğini anlatan Erman, çiftçilerin bu yıl bu alanların yüzde 60'ına yakınında sonbahar dönemi erken ekimi yapılmasını beklediklerini kaydetti. Bunun için ilçede bulunan 15 fide üretim tesisinde yoğun bir çalışma sürdüğünü aktaran Erman, şöyle konuştu:
 
     ''İlçemiz, tarımsal üretim ve örtü altı yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinde Türkiye'de önemli bir yere sahip. Seracılığın gelişmesinin yanı sıra, buna bağlı olarak yan üretim sektörleri de hızlı bir gelişme göstermekte. İlçemizde şu anda 15 modern fide üretim tesisi var ve bu tesislerde yılda 300 milyon fide üretimi gerçekleştiriliyor. Kumluca ve yöresinde sera üretimi yapan çiftçilerimiz, sonbahar erken ekimleri için fide tesislerinde fidelerini ürettirmeye başladılar. Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak, fideliklerimizin denetim ve kontrollerini yapıyoruz. Şu anda ekimleri yapılan ve devam eden tohumlar, yaklaşık 10-15 gün sonra fide olarak yetişecek ve çiftçilerimiz tarafından seralarında toprağa dikilecek.''
 
     Kumluca ve yöresinde sonbahar dönemi için ekilecek sera alanlarının yarısına yakınında domates üretimi yapılacağını anlatan Erman, ağustos ve eylül ayı başında toprağa dikilecek sonbahar dönemi yeni sezon fidelerin, çeşit ve cinsine göre dikimden yaklaşık 60-90 gün sonra ürün vermeye başlayacağını, üreticilerin de bu ürünleri hasat edebileceklerini bildirdi.

Ekleme Tarihi
06.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Örtü Altı Tarımda Yeni Sezon Hazırlıkları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız