Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Karabulut: Düşük rekolte nedeniyle fındık afet kapsamına alınsın
      
Giresun Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Karabulut, fındığın afet kapsamına alınmasını ve çiftçilere devlet desteği sağlanmasını istedi. Karabulut, fındık ürününde büyük rekoltede büyük düşüklüğünün bulunduğunu belirtti.
 
"Eylül ayı itibarı ile tüm çiftçilerimiz şu an fındık bahçelerinde fındık toplamaktadır.” diyen Hadi Karabulut, “Çiftçilerimiz bahçelerinde topladıkları fındıkları görünce hemen hepsi hayal kırıklığına uğramaktadır." dedi.

Türkiye rekoltesinin 400-450 bin ton olduğunun açıklandığına dikkat çeken Karabulut, "Geçmişte iki ton fındık toplayan çiftçimiz, şu an 400 kilo fındık topluyor. Çiftçilerimiz bu yıl tespit edilen rekoltenin olmasının mümkün olmadığını, kendi bahçelerinde görüyor ve yaşıyor. Bu yıl görünen ve toplanan bu fındıkların toplamda 300 bin tonu geçmeyeceği kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.
Fındık üreticisinin halinin çok kötü olduğunu vurgulayan Karabulut, ”Bir an önce Tarım Kredi, Ziraat Bankası ve özel bankalardan kullandığımız zirai kredilerimizin ertelenmesini istiyoruz. Dönüm başına aldığımız 150 liralık gelir desteğinin, 200 liraya çıkartılarak ekim ayı başında ödenmesini istiyoruz. Ayrıca bu destek 10 yıl daha uzatılmalı." açıklamasında bulundu.

TARSİM sigorta poliçe bedellerinin, bir defaya mahsus bu yıl devlet tarafından ödenmesini isteyen Karabulut, "Bu yıl çiftçimizin yaşadığı ürün kaybı durumunu afet kapsamına alınmalı ve bu kapsamda değerlendirilmeli.” görüşünü savundu.
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
07.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karabulut: Düşük rekolte nedeniyle fındık afet kapsamına alınsın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız