Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tohum Sektörü Konya 

Tohum Sektörü Konya'da Buluşacak

KONYA TOHUM 2011 FUARI, YAKLAŞIK 100 FİRMANIN KATILIMIYLA YARIN KTO-TÜYAP KONYA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ'NDE AÇILACAK 

KONYA (A.A) - Konya Tohum 2011 Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı, yarın KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.
 
     TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, KTO-Karatay Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Merkez Meram Ziraat Odası Başkanlığı, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nin desteklediği Konya Tohum Fuarı'nın, 2,5 ayda hazırlanarak yarın Konya'nın ve Türkiye'nin ziyaretine açılacağını söyledi.

     Kısa sürede iyi bir ekip çalışmasıyla hazırlanan fuarın, Türkiye için stratejik öneme sahip bir mesajı vereceğini de belirten Ersözlü, ''Konya'nın bu konudaki ağırlığını gösteren, tohumculuktaki gelişmeyi gösteren bu proje hepimiz için büyük yarar sağlayacak'' dedi.

     TÜYAP olarak bu fuarı açmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:

     ''100'e yakın firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek sertifikalı tohum fuarı, 8-10 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Bu proje stratejik öneme sahip. Bu projenin gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fuarda ağırlıklı olarak tahıl grubunda buğday, arpa tohumu bulunacak. Bunun yanı sıra sebze tohumları da bulunacak.''

    
     -SERTİFİKALI TOHUMUN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ KONYA'DA ÜRETİLİYOR-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Alparslan ise fuarın düzenlenmesinde Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın büyük emeği olduğunu söyledi.

     Konya tarımının Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Alparslan, açlık sıkıntısı çeken dünya ülkelerine bakıldığında, Türkiye için tohumun ne denli önemli olduğunun görülebileceğini dile getirdi.

     Türkiye'deki sertifikalı tohumun, buğdayda yüzde 30, arpada yüzde 40, patateste yüzde 60, ayçiçeğinde yüzde 90'ından fazlasının Konya'da üretildiğini anlatan Alparslan, düzenlenen fuarın sadece Konya için değil Türkiye için büyük önem arz ettiğine dikkati çekti.

Ekleme Tarihi
08.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tohum Sektörü Konya'da Buluşacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız