Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 

 
''En İyi Antep Fıstığı'' Seçildi
 
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜZELBEY: -''ANTEP FISTIĞI DÜNYANIN EN LEZZETLİ FISTIĞIDIR''

GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Antep fıstığının dünyanın en lezzetli fıstığı olduğunu bildirdi.
 
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada 2011 yılının ''En İyi Antep Fıstığı'' seçildi.
     Güzelbey, Gatem Fıstıkçılar Sitesinde yaptığı konuşmada, Gaziantep fıstığının henüz hak ettiği yerde olmadığını belirtti.
     Gaziantep fıstığının hak ettiği kadar tanıtımını yapamadıklarını ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

     ''6 yıldır bunun uğraşını veriyoruz. Birçok kuruluş bize bu konuda destek verdi. Bugünkü geldiğimiz noktada bu destekçi arkadaşlarımızın çok büyük bir rolü vardır. Bu yıl için Gaziantep'te fıstık rekoltesinin 80 bin ton olduğunu biliyoruz. Bu rakam bizim için az. İran'ın yaptığı rekolte ile mukayese edilirse Gaziantep'in daha çok fazla emek vermesi gerekiyor. Peki aynı fıstık mı, asla değil. Gaziantep fıstığı dünyanın en lezzetli fıstığıdır. Bunu özellikle yurt dışına gidip de fıstık çeşitlerini gören arkadaşlarımız bilmektedir. Yediğinizin fıstık mı, kabak çekirdeği mi, anlayamazsınız. Ama Gaziantep fıstığı kalitesi ve lezzetiyle tamamen farklıdır.''

     Başkan Güzelbey, tüm fıstık üreticilerine başarı ve bol hâsılat diledi.

     Gaziantep Fıstıkçılar Odası Başkanı Hasan Karaoğlan ise festivalle birlikte ülke çapında Antep fıstığının tanıtımına önemli bir ivme kazandırıldığını belirterek, Antep Fıstığının tanıtımına verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teşekkür etti.

     Konuşmaların ardından açık artırma ile bu yılın fıstık ağası seçimi yapıldı. Mustafa Karakuş adlı çiftçi, fıstık festival etkinliklerinde dağıtılmak üzere bin 250 kilogram fıstık bağışlayarak 2011 yılının fıstık ağası seçildi. Karakuş, fıstık üreticilerine ve yarışmaya katılan çiftçilere başarılar diledi.

     Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda En İyi Antep fıstığı Birinciliği Edip Şahin 91.6 puan ile (3 bin Lira), İkinciliği Osman Şahan 90.9 puan (2 bin Lira), üçüncülüğü Emine Erdem 90.6 (Bin Lira) dördüncülüğü Mukkerrem Aslan 90.1 (750 Lira) ve beşinciliği Alettin Tunçerdem 89.9 (500 Lira) puan elde ederek yarışmaya katılan 52 üretici arasından bu yılın En İyi Antep Fıstığı üreticisi ödülünü almaya hak kazandılar.

     Dereceye giren diğer üreticiler ile birlikte ödüllerin 14-18 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilecek festival töreninde verileceği bildirildi.

     Yarışmaya Gaziantep Ak Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, ilgili oda başkanları ve çok sayıda fıstık üreticisi katıldı.

Ekleme Tarihi
08.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ''En İyi Antep Fıstığı'' Seçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız