Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
lüfer kaç cm olmalı 

Makulü kaç santim?

1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından "balık boyu" yeniden tartışılmaya başlandı. Gazetelere verdiği "Çinekopuma dokunma" ilanıyla dikkatleri çeken Payrozköy Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Kokoş, Su Ürünleri Mühendisi Dr. Adem Çolak ve "Seninki Kaç Santim" kampanyası düzenleyen Greenpeace'in Akdeniz Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya ile Gündem programında tartıştı.
 
Lüferin kendi türünü tükettiği için büyüdükçe tehlikeli olduğunu, bu yüzden fazla büyümeden avlanmasının yararlı olacağını savunan Kokoş, çinekop için de "30 senedir bitiyor deniyor, aksine deniz çinekop dolu" dedi. Kampanyaların çıkar amaçlı olduğunu ileri süren Kokoş, Türkiye'de yasakların daha katı olduğunu belirterek, "Balık yasağı olduğu zaman Yunanistan'dan palamut, çinekop, lüfer, tekir ithal ediyoruz..." dedi.
Dökmecibaşı da "Bizim kampanya sadece lüfer için değil, balık türlerinin avlanma boylarının bilimsel verilere göre yeniden düzenlenmesi ile ilgili. Ama ne yazık ki balıkçımız en karlı lüfer olduğu için onun üzerinden konuşuyor. Kampanyanın ana hedefi Türkiye'nin balık stoklarının korunabilmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın temel prensiplerinden birinin yerine getirilmesi." şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Makulü kaç santim?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız