Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Zeytin Üreticisine  

Zeytin Üreticisine ''İnciri Koruyalım'' Uyarısı
 
BURSA VE ÇEVRESİNDE ZEYTİNLİKLERİN İLAÇLANMASI SIRASINDA KONTROLSÜZ DAVRANILMASININ ''BURSA SİYAH''INI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEĞİ BİLDİRİLDİ -BURSA SİYAH İNCİRİNİN, ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE VE İSVİÇRE GİBİ BİRÇOK ÜLKEYE YAPILAN İHRACATININ GEÇEN YIL 27 MİLYON DOLAR OLDUĞU BELİRTİLDİ

BURSA (A.A) - Bursa ve çevresinde zeytinliklerin ilaçlanması sırasında kontrolsüz davranılmasının büyük emeklerle ihracatta ciddi başarılar sağlayan Bursa siyah incirini olumsuz etkileyebileceği bildirildi.
 
     Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı yaptığı yazılı açıklamada, Bursa tarımının gözde meyvelerinden birisi haline gelen Bursa siyah inciri ile ilgili zeytin üreticilerinin dikkatli olmasını istedi.
     İhracatı 5 Eylül'de başlayan Bursa siyah incirinde geçen yıl yakalanan 27 milyon dolarlık ihracatı yükseltmek istediklerini vurgulayan Çalı, Bursa'da incir bahçeleri ve zeytinliklerin genellikle yan yana bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     ''Zeytinliklerin ilaçlanması sırasında kontrolsüz davranılması büyük emeklerle ihracatta ciddi başarılar sağlayan 'Bursa Siyah'ını olumsuz etkileyebilir. Bursa siyah incirinin dünyada yakalamış olduğu marka değerini korumak için zeytin üreticilerimiz büyük gayret göstermelidir. İlaçlama konusunda hem miktar hem de kullanım biçimine dikkat edilmelidir.''
     İncirin bu yıl çok kaliteli olduğunu belirten Çalı, bu yılki kesim tarihlerinde hava koşulları nedeniyle 15-20 günlük gecikmenin yaşandığını bildirdi.
     Çalı, Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre başta olmak üzere AB ülkelerine ihraç edilen Bursa siyah incirinin, çok sayıda uluslararası market zincirlerinin raflarında satışa sunulduğunu kaydetti.

Ekleme Tarihi
10.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytin Üreticisine ''İnciri Koruyalım'' Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız