Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
 
2 KİLOLUK ''KEBEN NARI'' ÜRETİCİSİNE KAZANDIRACAK -MERSİN'İN SİLİFKE İLÇESİNDEKİ GÖKSU VADİSİ KÖYLERİNDE YETİŞEN VE AĞIRLIĞI 2 KİLOYA KADAR ULAŞAN TESCİLLİ KEBEN NARININ KİLOSUNUN KALİTESİNE GÖRE 2 İLE 3 TL ARASINDA SATILMASI BEKLENİYOR -SİLİFKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI CAN: ''SOFRALIK KEBEN NARINDA BU YIL 5-6 BİN TON ÜRÜN BEKLİYORUZ''

SİLİFKE (A.A) - Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu Vadisi köylerinde yetişen ve ağırlığı 2 kiloya kadar ulaşan tescilli ''Keben Narı''nın kilosunun kalitesine göre 2 ile 3 TL arasında satılması bekleniyor.
 
     Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keben narının sadece, özel bir mikro klima özeliğine sahip Göksu Vadisi çevresindeki köylerde yetiştirildiğini söyledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tescilli Türkiye'nin tek sofralık narı olan Silifke aşılı Keben narının hasadına gelecek ay başlanacağını belirten Can, ''Keben narında bu yıl 3 bin dönüm araziden 5-6 bin ton ürün bekliyoruz. Kilosunun kalitesine göre 2 ile 3 TL arasında değişen fiyattan satılmasını umuyoruz. Her biri 2 kiloya kadar ulaşan Keben narı, bu yıl üreticisine ağırlığınca kazandıracak'' dedi.
     Narın adını vadideki Keben köyünden aldığını vurgulayan Can, şöyle devam etti:
     ''Tescili markası ve kalitesiyle daha dalında satılmaya başlanan Keben narı, farklı bir aroma özelliğine sahip. Görünüşü, tatlı mayhoş tadı ile damak zevkine hitap ettiği için genelde sofralık olarak rağbet görüyor. Tamamı yurt içinde tüketilen Keben narının üretim alanlarının genişlemesi ve üretim miktarının artması halinde ihracata yönelik çalışmalar da yapılabilir. Bunun için üreticileri teşvik ediyoruz. Yeni alanların tarıma açılarak Keben narının yaygınlaşması ile mikro klima özelliği olan Göksu Vadisi'nde daha fazla nar üretimi yapılacağına inanıyoruz.''
     Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş da, Keben narının tanıtımı için Türkiye genelinde düzenlenen tarım fuarlarında ''Silifke Tarım Grubu'' adıyla stant açtıklarını söyledi.
     Göktaş, ''İnce kabuğu, iri taneleri ve tatlı mayhoş lezzeti ile sofralık bir ürün olan Keben narı, iriliğiyle de görenleri şaşırtıyor'' diye konuştu.
  

Ekleme Tarihi
11.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 2 Kiloluk ''Keben Narı'' Üreticisine Kazandıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız