Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 21. DÖNEM ŞEKER PANCARI ALIM KAMPANYASI BAŞLADI - ELBİSTAN ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜ NİYAZİ DEVELİ: “390 BİN TON PANCAR İŞLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 
KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, bu yıl 66 bin 500 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, “Alımların ardından 390 bin ton pancar işlemeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Elbistan Şeker Fabrikası 27. dönem pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı. Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Tarım Müdürü Recep Yılmaz ve kampanya süresince fabrikada çalışacak işçilerin katılımıyla pancar alım sahasında düzenlenen törende konuşan Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerinden pancar alımı yapılacağını söyledi.
 
Fabrikaya bağlı 4 bölge, 73 köy ve 4 bin 153 üretici ile sözleşme yapılarak 66 bin 500 dekar alanda ekim gerçekleştirildiğini kaydeden Develi, “Pancar üreticilerine işlerini yürütebilmeleri için, bugün yani 12 Eylül tarihine kadar ayni ve nakdi avans olarak 13 milyon 200 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu kampanya döneminde üreticilerimize sözleşme gereği 80 bin ton bedelsiz yaş pancar küspesi verilecektir. Yine bu sezon işlenecek pancar miktarının 390 bin ton olacağını tahmin etmekteyiz. Bu rakam geçen yıl 360 bin ton olarak gerçekleşmişti. Fabrikamızda günlük 3 bin 800 tan pancar işlenebilmektedir. Biz de 105 tam gün sürecek kampanyamızda, 390 bin ton pancarı işleyerek, 55 bin ton kristal şeker, 15 bin ton melas ve 100 bin ton yaş küspe elde edilecektir” diye konuştu.
 
 
 
Şeker sektörünün kalkınma yolunda ülke ekonomisine çok büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Develi, “Yalnız şeker üretmek için tarımsal ham madde kullanmakla kalmaz, aynı zamanda ürettiği yan ürünler de hayvancılık, alkol ve maya sektörü için önemli bir girdi kaynağıdır. Şeker sektöründe; dünyadaki gelişmeler göz ardı edilemeyeceğinden, şekerin yerli bir sanayi ürünü olmasının ötesinde küresel bir ürün olarak değerlendirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Fabrikamız; yalnızca üretimleri olan kristal şeker ve yan ürünleri ile yurt ekonomisine 100 milyon TL katkı sağlamış olacaktır. Bu sayede 4 bölgemiz dahil fabrikamızda istihdam edilen 689 adet personelimiz dışında, fabrikamız yarattığı istihdam miktarı ise 25 bin kişidir. Kuruluşundan bu güne kadar memleketin en ücra köşelerine tarım ve sanayi kültürünü götüren ve modern tarım ve teknolojinin önderliğini yapan sanayimiz, bundan böyle bu tür hizmetlerine devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Şeker İş Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin ise fabrikanın özelleştirilmesi konusuna değindi. İşçilerin geçmişten yaşadığı sorunları anlatan Şahin, bunların giderilmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Şahin, “Fabrikalarımızın kapatılmaması ve ayakta tutulması için başta biz işçiler olarak birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Çiftçimizin, esnafımızın, yöre halkının tüm kurum ve kuruluşlarının desteğini almak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından tarlada ürettiği şeker pancarını fabrikaya ilk getiren çiftçilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
 
 

Ekleme Tarihi
13.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 21. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyası Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız