Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Komşulara Antalya 

Komşulara Antalya'da Seracılık Eğitimi

TÜRKİYE'DEKİ ÖRTÜALTI ÜRETİMİN YÜZDE 36'SININ YAPILDIĞI ANTALYA'DA, İRAN VE AZERBAYCAN'DAN GELEN ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE SERACILIK EĞİTİMİ VERİLİYOR

ANTALYA (A.A) - Modern seracılık konusunda gelişmeyi hedefleyen İran ve Azerbaycan'dan gelen 23 ziraat mühendisi, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde Sera Projeleri ve Tasarım Kriterleri Eğitimi alıyor.
 
     Aralarında İran Tarım Bakan Yardımcısı Seyed Hossein Naghibi'nin de bulunduğu, 19'u İran, 4'ü ise Azerbaycan'dan gelen kursiyerlerin katıldığı eğitimin ilk gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin ile Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Vahap Tuncer ''Hoşgeldin'' konuşması yaptı.
 
     Bedrullah Erçin, yaş sebze ve meyve üretiminde Türkiye'nin, Çin, Hindistan ve ABD'nin ardından dünyada 4'üncü sırada olduğunu, AB ülkeleri arasında ise İspanya ve İtalya'dan sonra 3'üncü sırada bulunduğunu anlattı. Erçin, 56 bin 700 hektarlık alanda örtüaltı üretimin sürdürüldüğü Türkiye'de ağırlıklı olarak üretilen domates, salatalık, patlıcan ve biberin yüzde 7'sinin başta Rusya Federasyonu olmak üzere, ihracata gittiğini belirtti.
     Türkiye'deki örtüaltı üretimin yüzde 36'sının Antalya'da yapıldığına dikkati çeken Erçin, bakanlığın örtüaltı üretim yapan kişi ve kuruluşları çeşitli yollarla desteklediğini kaydetti.
     Konuşmasına Arapça, İngilizce ve Türkçe, ''Hoşgeldiniz'' diyerek başlayan Oda Başkanı Vahap Tuncer de, bugüne kadar çok sayıda eğitim programı düzenlediklerini ve resmi olarak eğitim vermeye yetkili olduklarını anlattı.
     Sera Projeleri ve Tasarım Kriterleri Eğitimi'nde Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile işbirliği yapan İspanyol ACM firmasının Türkiye Temsilcisi Doruk Soydan, Türkiye'nin komşuları İran, Irak ve Azerbaycan'da, 10 yıl öncesine kadar Türkiye'de olduğu gibi eski yöntemlerle örtüaltı üretim yapıldığını ifade etti.
     Soydan, ''Yeni yatırımcılar Türkiye'deki gibi modern seralar yapmaya başladı. Antalya modern seracılıkta iyi bir örnek olduğu için ziraat mühendislerine burada eğitim vermeyi uygun gördük. Teorik bilgilerin yanısıra, Antalya'daki modern seraları, Afyonkarahisar'da jeotermal seraları gezerek pratik olarak da eğitiğimiz bu grubun ardından yeni bir grup daha gelecek. Program bittiğinde komşu ülkelerden toplam 150 ziraat mühendisi Antalya'da eğitim görmüş olacak'' dedi.
     Eğitim, 16 Eylül'de sona erecek.

Ekleme Tarihi
13.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Komşulara Antalya'da Seracılık Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız