Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
recep konuk 

PANAGRO Olarak Yüzde 10'luk Bir Pazar Payı Hedeflemekteyiz 
 
PANAGRO ET - SÜT GIDA KOMPLEKSİ ENTEGRE TESİSLERİ -GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA TEMELİ ATILAN TESİSLERİN İNŞAATININ TÜM HIZIYLA SÜRDÜĞÜ VE ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK YARISINDA FAALİYETE GEÇECEĞİ BİLDİRİLDİ -PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI KONUK: ''PANAGRO OLARAK YÜZDE 10'LUK BİR PAZAR PAYI HEDEFLEMEKTEYİZ. BU HEDEFE ULAŞMAK İÇİN DE İLERİ TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPILMIŞTIR''

KONYA (A.A) - Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ülkemizdeki et ve süt pazarı büyüklüğünün yaklaşık 20 milyar lira civarında olduğunu belirterek, ''Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesisleri olarak yüzde 10'luk bir pazar payı hedeflemekteyiz. Bu hedefe ulaşmak için de ileri teknolojiye yatırım yapılmıştır'' dedi.
 
     Konuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 27 Mayıs'ta temeli atılan Konya Şeker A.Ş'nin iştiraki Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş. tarafından Konya'nın Meram ilçesinde Kaşınhanı Mahallesi'nde inşa edilen Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi'nin inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü ve önümüzdeki yılın ilk yarısında faaliyete geçeceğini bildirdi.

     Pazarda farklılaşan, beğenilen, helal sertifikalı yüzde 100 kalite güvencesine sahip ürünler üretmeyi tüm ürünlerinde prensip edindiklerini açıklayan Konuk, hayvancılık sektörünün gelişeceğine inandıkları için yatırımları büyütme kararı aldıklarını ve tüketicinin daha ucuz et ve süt alabilmesini sağlamak amacıyla da hayvancılığın gelişmesi gerektiğini belirtti.

     ''Biz hayvancılığın geleceğine inandığımız için yatırımları büyütme kararı aldık'' diyen Konuk, sofraların geleceğinin teminat altında olmasının ülke hayvancılığının ayakta kalmasına bağlı olduğunu vurguladı.

     Yüksek üretimle maliyetleri düşürdüklerine dikkati çeken Konuk, ''Daha da önemlisi biz araya hiçbir aracı girmeksizin hayvancılıkla uğraşan çiftçimiz adına üretim yapıyoruz. Bu nedenlerle hem üretici daha çok gelir elde edecek, hem de satış fiyatlarında tüketici lehine bir düşüşün mümkün olacağını amaçlıyoruz'' diye konuştu.

     Konya Ovası'nın üretim deseni ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli hayvancılık girdisini sağlama potansiyeline sahip olduğunu anlatan Konuk, şunları kaydetti:

     ''Hem yem bitkileri üretimindeki yüksek verimi hem en önemli sanayi bitkisi ürünü olan şeker pancarının atıkları ile bugün Ova'da yapılanın üç beş misli hayvancılık yapmak mümkündür. İşte bu potansiyeli harekete geçirip üretici ortaklarının bitkisel üretim dışında da yeni ve daha standart bir gelir kaynağına kavuşmasını arzulayan Konya Şeker hayvancılığa adım atarak etliye sütlüye karışmaya karar vermiştir.''

     Konya Şeker'in aynı zamanda üreticisinin ilave bir gelir kaynağına kavuşmasına imkan oluşturduğuna değinen Konuk, ''Böylece hem süt hem et fiyatlarında regülasyon sağlayacak, hem de üreticinin yaşadığı fiyatlama problemini aşmaya hizmet etmek hedeflerimiz arasında olacaktır. Bu arada üretim hacmiyle sektörün lokomotifi olan ve dünyanın tek kampüs içinde en büyük tesisi olarak inşa edilen Et-Süt Entegre Gıda Kompleksimiz, üreticisinden aldığı eti işleyecek ve her yıl üreticisine yüz milyonlarca dolar et ve süt bedeli ödeyecektir'' ifadelerine yer verdi.

    
     -ET-SÜT ENTEGRE GIDA KOMPLEKSİ-
    
     Tesislerin tamamlandığı zaman aynı kampüste faaliyet gösteren dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisleri unvanına sahip olacağını ve Türkiye'nin taze et pazarının yüzde 15'ini tek başına karşılayabilecek kapasiteye ulaşmasını planladıklarına değinen Konuk, şöyle devam etti:

     ''Tesislerimiz 364 bin metrekarelik bir alanda, 62 bin metrekarelik bir kapalı alan oluşturacağız. Ayrıca burada günlük yaklaşık 1200 büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan kullanılacak. Günlük 4200 hayvanı işleme kapasitesine sahip tesislerde ayrıca 10.000 ton aylık şarküteri, taze ürün ve ileri işlenmiş ürünler üretilecek. Yaklaşık 1500 kişi burada bizatihi çalışacak, 500 kişi de pazarda bulunacak. Bu tesislerden 10 bin aile süt sığırcılığı, 40 bin aile de et hayvancılığı yaparak geçinecek. Herkes, sofrasını hem kaliteli hem sağlıklı hem de helal olan ete açacak.''

     Konuk, tesise 203 milyon lira harcayacaklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
13.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: PANAGRO Olarak Yüzde 10'luk Bir Pazar Payı Hedeflemekteyiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız