Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

      Su ürünleri sektörü büyümeye devam ediyor
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, su ürünleri yetiştiriciliği bir önceki yıla oranla yüzde 4,68 artarak 653 bin ton olarak gerçekleşti.
 
    TÜİK 2010 yılı verilerine göre, ülkedeki su ürünleri sektörünün her geçen yıl büyümeye devam ettiği ortaya çıktı. 2010 yılında su ürünleri sektöründe, 2009 yılına göre avcılıkta yüzde 4,68, yetiştiricilikte yüzde 5,30 oranında artış olduğu belirtildi. Yine TÜİK verilerine göre, 2010 yılındaki su ürünleri üretiminin yüzde 47’si iç sularda, yüzde 53’ü ise denizlerde gerçekleştiği vurgulandı.
    Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saltuk Buğrahan Ceyhun, bu gelişmelerin son derece sevindirici olduğunu, fakat ülke potansiyeli gözönüne alındığında yeterli olmadığını belirtti.
 
 
 
    Su ürünleri yetiştiriciliğinin, bir önceki yıla oranla yüzde 4,68 artarak 653 bin ton olarak gerçekleştiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Ceyhun, “2010 yılı için üretim değerlerine bakıldığında, ülkemizin iç bölgelerinde su ürünleri fakülteleri açılmasının ne denli doğru olduğu ortaya çıkıyor. Biz de fakülte olarak bölgedeki tüm su ürünleri üreticilerine ücretsiz teknik destek ve danışmanlık hizmeti vereceğiz.” dedi. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
14.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Su ürünleri sektörü büyümeye devam ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız