Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kumluca 

Kumluca'da Sonbahar Dönemi Fide Dikimleri Başladı

YAKLAŞIK 45 BİN DEKAR ALANDA ÖRTÜALTI ÜRETİM YAPILAN KUMLUCA İLÇESİNDE SONBAHAR DÖNEMİ SERA ÜRÜNLERİNİN FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞMAYA BAŞLADI 

ANTALYA (A.A) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde sera üreticisi çiftçiler, 2011-2012 yılı sonbahar dönemi sera ürünlerinin fidelerini toprağa dikmeye başladı.
 
     Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Erman AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumluca'da yaklaşık 45 bin dekar alanda örtüaltı üretim yapıldığını, bu alanların yüzde 60'ına yakınında sonbahar dönemi üretimi yapılacağını bildirdi.

     Sonbahar dönemi için çiftçilerin yetiştirecekleri ürünlerin fidelerini ilçedeki 15 fide tesisinden temin ettiklerini anlatan Erman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak kendilerinin de çiftçileri fide dikim döneminde bilgilendirdiklerini kaydetti.
 
     Kumluca'nın örtüaltı üretimde marka değeri taşıdığına dikkati çeken Erman, çiftçilere yönelik eğitimlerle daha sağlıklı, kaliteli üretim gerçekleştirilmesini, daha fazla ürün ve kazanç sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
 
 
     Erman, sonbahar dönemi dikimi yapılan fidelerin, cins ve çeşidine göre 60-90 gün sonra ürün vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

     Çiftçileri seralarda ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri de, fidelerin toprağa dikimi sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiğini çiftçilere uygulamalı olarak anlattı.

     Serasında sonbahar dönemi için fide dikimi yapan çiftçilerden Adem Karataç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun bereketli geçmesini diledi. Karataç, ''Bir umutla, bin bir emekle fidelerimizi dikiyoruz. İnşallah sezonumuz hayırlı olur. İhracatımız da olursa, sezonun güzel geçeceğimi ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
14.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kumluca'da Sonbahar Dönemi Fide Dikimleri Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız