Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ayçiçeği Avans Fiyatı, Piyasa Koşullarına Göre 1,160 Tl'ye Çıkmıştır 
 
KARADENİZBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ ERARSLAN: -''YENİ SEZON ÜRÜN ALIMINDA DAHA ÖNCE 1,125 TL OLARAK AÇIKLANAN AYÇİÇEĞİ AVANS FİYATI, PİYASA KOŞULLARINA GÖRE 1,160 TL'YE ÇIKMIŞTIR''

SAMSUN (A.A) - KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ''Yeni sezon ürün alımında daha önce 1,125 TL olarak açıklanan ayçiçeği avans fiyatı, piyasa koşullarına göre 1,160 TL'ye çıkmıştır'' dedi.
 
     Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, birliğin 2011 faaliyetleri kapsamında alımına geçtiğimiz günlerde başlanan ayçiçeği ürünüyle ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
 
     Piyasa koşullarını yakından takip ettiklerini ve bu çerçevede yeniden ürün avans fiyatı belirlenmesi çalışmalarına gidildiğini vurgulayan Erarslan, şunları kaydetti:
 
     ''Yönetim kurulumuz, piyasa şartları çerçevesinde üretici ortaklarımızın mağdur olmaması amacıyla gerekli hassasiyeti göstermektedir. Yeni sezon ürün alımında daha önce 1,125 TL olarak açıklanan ayçiçeği avans fiyatı, piyasa koşullarına göre 1,160 TL'ye çıkmıştır. Kampanya başında 1,125 TL olan avans fiyatımız 0,035 TL artırılarak 1,160'a çıkarılmış olup oluşan fiyat farkı KARADENİZBİRLİK'e ürün teslim eden tüm çiftçilerimize peşin olarak ödenecektir. Üreticisinin alın terinin karşılığını her zaman vermeye gayret eden birliğimiz bundan sonra da fiyatlar konusunda belirli periyotlarda durum değerlendirmesi yaparak gerektiğinde ilave fark ödemesinde bulunacaktır.''

     İç piyasa fiyatlarına direkt etki eden tüm faktörleri yakından takip eden birliğin üretici ortaklarının ürünlerinin değerlenmesi için gayret sarf ettiğini kaydeden Erarslan, tarımsal ve ekonomik kalkınmada önemli yeri olan yağlı tohumlar ve öncelikle ayçiçeği ekiminin bundan sonraki yıllar da artarak devam etmesi gerektiğini ve birliğin bu amaçla tüm kaynaklarını seferber ettiğini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
15.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ayçiçeği Avans Fiyatı, Piyasa Koşullarına Göre 1,160 Tl'ye Çıkmıştır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız