Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İhraçlık kuru üzümün tonunun 2 bin 300 dolara çıkması bekleniyor 

İhraçlık kuru üzümün tonunun 2 bin 300 dolara çıkması bekleniyor

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, bu yıl ihraç edilecek kuru üzümün ton fiyatının 2 bin 300 dolara çıkmasını beklediklerini bildirdi. Manisa’dan 2010 yılında 205 bin ton üzüm ihraç edildiğini kaydeden Özkasap, ton fiyatınınsa bin 800 ile bin 900 dolar arasında olduğunu söyledi.
 
Borsa Başkanı Özkasap, Borsa Meclis Başkanı Ergün Türek ve yönetim kuruluyla birlikte, göreve yeni başlayan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Sadık Özkasap, Manisa’nın Türkiye’nin ekonomi merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Tarıma dayalı sanayisi ve organize sanayi bölgesiyle ekonomi alanında en ileri illerinden birisi olduğunu dile getirerek, altın gibi toprağında yetişen üzümlerin ihracatıyla ülke ekonomisine geçen yıl 474 milyon dolarlık girdi sağlandığını vurguladı. Özkasap, “Geçen sene 205 bin ton kuru üzüm ihraç ettik, toplam 50 bin ton civarında da iç piyasaya verildi. Geçen seneki rekoltemiz 267 bin ton oldu.” dedi.
Vali Daşöz de Manisa’nın çok önemli bir üretim merkezi olduğunu söyledi. Bu güzel gelişmeleri duymanın kendisini memnun ettiğini belirterek, hem tarım hem tarıma dayalı sanayi hem de genel sanayi anlamında Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu ifade etti. Böyle bir şehirde ticaret borsası gibi kuruluşlara büyük görev düştüğünü ifade eden Daşöz, “Üretimin değerlendirilmesi, pazarla buluşması ve çiftçilerimizin örgütlü hareket etmesi noktasında büyük değer ifade ediyor.
 
Değerlendiremediğiniz, satamadığınız bir şeyi üretmeye devam etmeniz de mümkün olmuyor. İşte bu noktada borsalarımız, gerçekten çok değerli hizmetler sunuyor. Sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sosyal sorumluluk anlamında başta eğitim kurumları olmak üzere ilimizin her türlü ihtiyacına yapmış olduğunuz katkılardan ve desteklerden dolayı da şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İhraçlık kuru üzümün tonunun 2 bin 300 dolara çıkması bekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız