Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pamukta Dünya Fiyatları 

Pamukta Dünya Fiyatları

ULUSAL PAMUK KONSEYİ BAŞKANI KOCAGÖZ: ''DÜNYADA ÜRETİM, ÜRETİCİ ÜLKELERİN YAPTIĞI TAHMİNLERİN ALTINDA OLACAK, SON GÜNLERDE DÜNYA PAMUK FİYATLARININ YUKARI HAREKETİ BUNU GÖSTERİYOR''

İZMİR (A.A) - Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Kocagöz, pamukta yeni sezon üretimine yönelik pamuk üreticisi ülkelerin yaptıkları tahminlerin tutmayacağını belirterek fiyatların son dönemde yukarı doğru hareketinin de bunu gösterdiğini belirtti.
 
     Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu'na katılan Kocagöz, toplantıda yapılan görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, 39 hükümet ve 7 uluslararası kuruluştan 495 temsilcinin katıldığı toplantıda dünyada pamuk üretiminin fiyat artışına paralel olarak artış göstereceğinin kaydedildiğini söyledi.
 
     Pamuğun fabrikalarda kullanım miktarının küresel durgunluk dönemindeki keskin düşüşten kurtulduğunu ve artan tüketim ile birlikte dünya pamuk ticaretinin de arttığını ifade eden Kocagöz, şunları kaydetti:
 
     ''Toplantıda edindiğimiz intibaya göre dünyada pamuk üretimi, üretici ülkelerin yaptığı tahminlerin altında gerçekleşecek. Geçen sezon gerçekleşen rekor fiyat artışları baz alındığında ekiliş alanlarının bu seviyede artmadığı ifade ediliyor. Bu ekim alanlarındaki artışın yüzde 6 ile 8 arasında kaldığı belirtiliyor.
 
     Toplantı süresince ülke üreticileri ile yapılan görüşmelerden anlaşıldığı kadarıyla da üretimin, üretici ülkelerin yaptığı tahminlerin altında kalacağı gözüküyor. Son günlerde dünya pamuk fiyatlarının yavaş da olsa yukarı hareketi bunu gösteriyor.''
 
     Kocagöz, açıklamasında genetik değişikliğe uğramış pamuk üretiminin dünyada hızla yayılmaya devam ettiğini de gözlediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:
 
     ''Artan genetik pamuk üretiminin tüm dünya ülkelerini adeta sardığı gözleniyor. O kadar ki neredeyse organik pamuk üretimi bile GDO'lu tohumlar ile yapılacak. Türkiye bu anlamda halen genetik olmayan 'GMO Free' pamuk üretimi yapabilmekle elinde ciddi bir değer tutuyor.''

Ekleme Tarihi
17.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pamukta Dünya Fiyatları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız