Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
 
Diyarbakır'da Karpuz Festivali yapıldı

DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Diyarbakır Karpuzunu Geliştirme Projesi kapsamında karpuz festivali yapıldı.
 
Festivalde, en büyük karpuz üreticisi çiftçiler ödüllendirilirken, düzenlenen en çabuk karpuz yeme ve karpuz güzeli yarışması coşkulu geçti. Festivalin şehir merkezinden 10 kilometre uzaklığında bulunan Kent Orman’da yapılması ise vatandaşların ilgi göstermemesine neden oldu.
 
 
 
 
    Diyarbakır’da geleneksel hale gelen ve en büyük Diyarbakır karpuzunu yetiştiren çiftçinin ödüllendirildiği festival, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Festival kapsamında karpuz suyundan yapılan şerbet, reçel ve karpuz süslemesi ile karpuz türleri sergilendi. En çabuk karpuz yeme yarışmasında 7 yaşandaki çocuklar, dilim karpuzu bitirmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada, karpuz güzeli çocuk bölümünde ise ilginç anlar yaşandı. İçi oyulan Diyarbakır karpuzunun içine konulan çocuklar, jürinin puanlaması sırasında ağlama krizlerine girdi. Ebeveynler, çocuklarını karpuzun içinde tutmak için büyük çaba gösterdi.
    Festivalde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, karpuzun Diyarbakır’ın bir kültürü olduğunu belirterek, verdikleri destekler sayesinde Diyarbakır karpuzunun tekrar büyüdüğünü dile getirdi. Diyarbakır surlarına uçakla havadan bakıldığı zaman kalp şeklinde olduğunu belirten Eker, bunun Diyarbakır’ın barış isteyen kalbi olduğunu kaydetti. Diyarbakır’da bugün festival yapmanın ve güzellikleri konuşmanın çok anlamlı olduğunu belirten, bunun önümüzdeki yıl da devam edeceğini kaydetti.
    Festivalin sonunda Bakan Eker, 48 kilo 260 gram gelen en büyük karpuzu yetiştiren Mehmet Kaya’ya 4 bin 500 TL, 47 kilo 600 gramla ikinci büyük karpuzu üreten Adil Aydın’a 2 bin 500 TL ve 47 kilo 340 gramla üçüncü büyük karpuzu yetiştiren Mahmut Yılmaz’a bin 500 TL yazılı çekleri hediye olarak verdi.
 
 


CİHAN

Ekleme Tarihi
19.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Diyarbakır'da Karpuz Festivali yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız