Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Börekçi Ayşe Teyze, Avrupa’dan yufka siparişi alıyor
 
Avrupa’ya göç vermesiyle tanınan Konya’nın Kulu ilçesinde yaşayan Ayşe Ayhan (53), Avrupa’da yaşayan hemşehrilerine yufka yetiştiremiyor. Ayhan’ın elleriyle açtığı ve odun ateşinde pişirdiği yufkalar, gurbetçilerden büyük ilgi görüyor.
 
    2008 yılında eşini kaybeden Ayşe Ayhan evinin geçimini sağlamak için ilçe merkezinde küçük bir işyeri açtı. Odun ateşinde pişirdiği yufkaları satarak geçimini sağlayan Ayhan'ın yufkaları, ilçe halkının ve gurbetçi vatandaşların beğenisini kazandı. Yufkalarının şöhreti kısa sürede Kulu ve çevresine yayılan Ayhan, bir süre sonra Avrupa’da yaşayan Kululu gurbetçilerden de sipariş almaya başladı. Bugün Avrupa'dan çok sayıda müşterisi olan Ayhan, saç üzerinde pişirdiği yufkaları ıslatıyor. 5’er adet olarak paketliyor ve derin dondurucuda şoklayarak müşterilerine gönderiyor.
 
    Kızı ve geliniyle birlikte gurbetçilerin siparişlerine yetişmekte zorlanan Ayşe Ayhan, gönderdiği yufkalarla hem gurbetçilerin memleketine özgü bir lezzeti tatmalarına yardımcı oluyor, hem de geçimini sağlıyor.
 
    Açtığı küçük börekçi dükkânında 3 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Ayhan, kimseye muhtaç olmadan iaşesini temin ettiğini belirtti. Gurbetçilerin tüm Kulu esnafına katkısı olduğu gibi kendisine de büyük katkı sağladığını ifade eden Ayhan, "Eşim vefat ettikten sonra herhangi bir gelirim olmadığı için bu küçük dükkânı açtım. Avrupa’da birkaç akrabama yufka gönderdim, bu durumu duyan diğer gurbetçiler de sipariş vermeye başladı ve işlerimiz açıldı çok şükür.’’ dedi.
 
    Ayhan'ın dükkânında alışveriş yapan gurbetçi Behice Coşkun ise "Gurbette memleketimize ait her şeyi özlüyoruz. Dolayısıyla Anadolu’nun vazgeçilmezi yufkayı da soframızda görmek istiyoruz. Ayşe Teyze’ye her yıl yaz aylarında yufka siparişi vererek ve kış boyunca soframızdan yufkayı eksik etmiyoruz.’’ şeklinde konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Börekçi Ayşe Teyze, Avrupa’dan yufka siparişi alıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız