Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
KURU İNCİRDE HİDROJEN PEROKSİT KULLANIMI SONLANIYOR
 
AYDIN (İHA) - Aydın Ticaret Borsası Aydın Laboratuarı Genel Müdürü Ülkü Ülken, çilek ve kuru incir başta olmak üzere tüm yaş ve kuru meyve yiyeceklerde kalıntı analizlerinin Aydın’da yapılabileceğini belirtti.
 
 
Aydın Ticaret Borsası laboratuarının her yıl bünyesine eklediği yeni bir birim ve analiz parametreleri ile pazar payını hızlı bir şekilde arttırmakta olduğuna işaret eden Ülkü Ülken, “Bilimsel ve bürokratik gelişmeleri yakından takip eden laboratuarımız müşterisini zor durumda bırakmamak adına en baştan önlemini almaktadır. Uzun zamandır incir sektöründe çokça tartışılan ancak dünyada analiz metodu olmadığı için analiz edilemeyen hidrojen peroksit sorunu için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Ulusal Referans Laboratuarınca bir metod geliştirilmiştir. Metodun geliştirilmesiyle birlikte ihracat analizinde zorunlu analiz kapsamına alınacağı bilgisine ulaşan laboratuarımız aynı hafta içerisinde Ankara’da bu analizin eğitimini almış ve uzman personeliyle kendi laboratuar ortamında çalışmalarını tamamlayarak Tarım Bakanlığı’ndan yetkisini almıştır” dedi.
 
ÖNCELİK KURU İNCİRİN
 
İncir ihracat sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek olan incirde hidrojen peroksit analizinin Aydın’da yapılabileceğini açıklayan Ülken, “Bu süreçte ihracatçılarımızın iş yoğunluğu ve gecikme nedeniyle mağdur olmaması için laboratuarımıza gerekli cihaz ve personel takviyesi derhal yapılarak sezona hazır hale gelinmiştir. Ayrıca yaklaşık bir yıldır hazırlığını yaptığımız pestisit analiz birimimiz de tüm çalışmalarını tamamlamış ve gerekli yetkileri almıştır. Artık bundan sonrasında çilek ve kuru incir başta olmak üzere tüm yaş ve kuru meyve sebzenin pestisit(kalıntı) analizleri Aydın’da laboratuarımızca yapılacaktır” diye konuştu.
 
8 BİRİME ULAŞTI
 
Aydın Ticaret Borsası Aydın Laboratuarı’nın pestisit birimi ile birlikte birim sayısını 8’e yükselttiğine değinen Ülken, şunları söyledi: “Laboratuarımızda tek eksiğimiz GDO Birimidir. Aydın’da GDO analizini gerektirecek herhangi bir ithalat olmadığı için GDO laboratuarı kurmak uzun vadede hedeflerimiz arasında yer almaktadır.İlimiz için de çok değerli olan milli ürünümüz kuru incirin ihracat sezonunda tüm sektöre hayırlı kazançlar diliyor ve bu dönem kuru incir ihracatında aflatoksinin yanı sıra hidrojen peroksit analizinin de yapılacağını önemle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Şu ana kadar kullanımı kesinlikle yasak olan ancak analiz edilemediği için bazı firmalarımızca kullanılan hidrojen peroksit artık kesin olarak tespit edilebilmektedir”

Ekleme Tarihi
20.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kuru İncirde Hidrojen Peroksit Kullanımı Sonlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız