Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karadeniz'de Balık Avı ''Yüz Güldürüyor''

AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE BAŞLAYAN YENİ SEZONDA GERÇEKLEŞEN BOL BALIK AVI, BALIKÇININ, TEZGAHLARI ŞENLENEN SATICININ VE UCUZ BALIK YEME FIRSATI BULAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR -GİRESUN GEMİLERÇEKEĞİ BALIKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI KARA: -''KIYI BALIKÇILARIMIZ YENİ AV SEZONUNDA BOL AVLA DÖNÜYOR, DARISI BÜYÜK BALIKÇILARIMIZIN BAŞINA''

GİRESUN (A.A) - Türkiye'de balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte başlayan yeni sezonda özellikle Karadeniz'de gerçekleşen bol balık avı, denizde avlanan balıkçının, tezgahları şenlenen satıcının ve ucuz balık yeme fırsatı bulan vatandaşın yüzünü güldürüyor.
 
     Giresun Gemilerçekeği Balıkçılar Derneği Başkanı Hasan Kara AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte Karadeniz'de son yılların en verimli av sezonunun yaşanmaya başlandığı söyledi.

     Yasak öncesi tezgahlarda çok az miktarda avlanan istavrit ve mezgitin yanı sıra genellikle somon, çupra ve levrek gibi kültür balığının satıldığını ifade eden Kara, ''Yasağın sona ermesiyle birlikte istavrit ve mezgit avında büyük artış yaşandı. Bunun yanı sıra özellikle bol miktarda palamut avlanmaya başlandı. Barbunya ve çinekop balığı da iyi miktarda avlanıyor. Kıyı balıkçılarımız yeni av sezonunda kıyıya bol avla dönüyor, darısı büyük balıkçılarımızın başına'' diye konuştu.

     Kara, istavrit ve palamut avından sonra hamsi avına başlanacağını belirterek, sezon başında balık avında yaşanan bereketin sezon sonuna kadar sürmesini dilediklerini kaydetti.

     Giresun Balık Hali esnaflarından Turgay Turan ise Türkiye'de av yasağının sona ermesiyle birlikte ilk hafta yapılan istavrit, palamut ve mezgit avının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

     Av yasağı öncesi kilosu ortalama 7-8 liradan satılan istavritin fiyatının bol avdan dolayı 3 liraya kadar düştüğünü belirten Turan, ''Denizde bereket, balık halinde canlılık ve mutfaklarda balık var. Vatandaşlarımız bütçesini zorlamadan evlerine balık götürüyor. Şu ana kadar yapılan bol balık avı hem bizim tezgahlarımızı, hem de vatandaşın sofrasını şenlendirdi. Balık avında ilk iki hafta bereketli geçti. Bu durum hem bizim hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Şu anda balık avında biraz azalma gibi bir durum olsa da bu geçicidir'' dedi.

     Turan, önümüzdeki günlerde balığın tekrar bollaşacağını ve yeniden herkesin yüzünü güldürmeye başlayacağını kaydetti.

Ekleme Tarihi
21.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Karadeniz'de Balık Avı ''Yüz Güldürüyor''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız