Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İnce Belli Sunar ‘Dünya Yıldızı’ olmaya aday 

İnce Belli Sunar ‘Dünya Yıldızı’ olmaya aday

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen ‘Ambalaj Ayyıldızları’ yarışmasında geçtiğimiz günlerde düzenlenen törende ‘Gümüş Ödül’ü alan Sunar Grup, aynı zamanda katılmaya hak kazandığı Dünya Ambalaj Örgütü’nün (WPO) “World Star” yarışmasında, İnce Belli ile ‘Dünya Yıldızı’ olmaya hazırlanıyor.
 
Geçtiğimiz dönemde de, üretimdeki başarılarını ödüllerle pekiştirdiklerini hatırlatan Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, mısır yağı ile ödül töreninde fark yarattıklarına işaret etti. Sunar’ın aldığı ödülle, mısır yağındaki liderliğini bir kez daha tescillediğini belirten Çomu, “Daha önce de ‘Güvenilir Marka’ ve ‘Yılın Markası’ gibi ödüller alarak kalitemizi ve farkımızı ortaya koymuştuk. Yaptığımız müşteri odaklı pazar araştırması sayesinde geliştirdiğimiz ‘Sunar İnce Belli’ ambalajıyla sektördeki diğer markalara da esin kaynağı olurken, üretmiş olduğumuz yağların kalitesiyle de rakiplerimizin önünde gidiyoruz. Üzerinde yoğunlaştığımız markalaşma yatırımlarının da meyvesini alarak bitkisel yağ sektörüne yön veren markalardan biri haline geldik” dedi.  
Toplam 10 kategoride; 14 altın, 16 gümüş, 18 bronz ve 50 yetkinlik ödülünün verildiği ‘Ambalaj Ayyıldızları’ yarışmasında ‘Gümüş Ödül’ü Çukurova’ya kazandırdıklarını ifade eden Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, yarışmaya katılan diğer yağ firmalarının zeytinyağında ödül alırken mısır yağı uzmanı Sunar’ın, mısır yağı şişesiyle öne çıktığına ve fark yarattığına işaret etti. “SUNAR İnce Belli daha önce de Uluslararası Gıda Zirvesi’nde ‘Güvenilir Marka’ ve AGİAD tarafından düzenlenen yarışmada ‘Yılın Markası’ ödülünü alarak kalitesini ve farkını ortaya koydu” diyen Çomu, “Ürünümüzün kalitesine verdiğimiz büyük önemin yanı sıra, ambalaj konusunda da farklılaşmaya özen gösterdik. Türkiye’de ilk defa, yağların lezzetine, ergonomiyi de katmak için yepyeni bir yağ şişesi tasarlayarak, geçtiğimiz dönemde TSE ‘Altın Ambalaj’ ödülüne layık görüldük. Şimdi de ASD’nin yarışmasında Gümüş Ödül’ün sahibi olurken, Dünya Yıldızı adayı olmaya da hak kazandık. Yoğun çabalarımızın meyvelerini topladığımız, başarımızı destekleyen ödüller bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.
 
İSO 500’de 2011 hedefi ilk 400
 
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2010 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine de bu yıl ilk kez Elita Gıda olarak 471’inci sıradan girdiklerini hatırlatan Hüseyin Çomu, önümüzdeki yıl listede 400’e yükselmeye odaklandıklarını ifade etti. Çukurova Bölgesi'ni pamuktan sonra 'mısır ambarına' dönüştüren Sunar Grup firmalarından Elita Gıda’nın faaliyete geçeli henüz 3 yıl olmasına rağmen başarı grafiğini hızla yükselttiğini belirten Çomu, ulusal pazarda ‘mısır yağı’ denilince akla ilk gelen marka olma hedefiyle markalaşma çalışmalarını da aralıksız sürdüreceklerini aktardı. Şirketin, geçtiğimiz yıl 132 milyon TL’nin üzerinde “üretimden net satış cirosu” ve başarılı performansıyla Türkiye’nin sanayi devleri arasında yerini aldığını söyleyen Çomu, şirketi böyle bir başarıya sürükleyen dinamiklere ilişkin değerlendirmede bulundu. “Hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda edindiğimiz başarıların temelinde; Türkiye’nin kendi kaynaklarıyla üretim yapıp, kendi ülkesinden kazandığını kendi ülkesine aktarmayı şiar edinen duayen sanayici, Sunar Grup’un Kurucusu Nuri Çomu’nun belirlediği vizyon ve yönetim felsefesi yer alıyor” diyen Çomu, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Öte yandan temelleri 1970’lerin ilk yarısında çırçır ve çeltik fabrikalarıyla atılan ve tarıma dayalı altı farklı sektörde faaliyet gösteren Sunar Grup’un tarımsal sanayide sahip olduğu bilgi birikimi, kurum kültürü ve Çukurova Bölgesi'nin verimli toprakları da bu büyük başarıyı sağlayan diğer etkenler olarak sıralanabilir. Bugün ulusal pazarda mısır yağında ilk marka olma misyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtiçinde belirlediğimiz hedeflerin yanında yurtdışında da marka etkinliğimizi artırmaya yönelik durmadan çalışıyoruz.”
                                
“40 milyon dolar ihracat hedefliyoruz”
Elita Gıda üretim tesislerinin mısır yağının yanı sıra ayçiçeği, soya ve kanola yağını da yağlı tohumdan işleyebilen, Türkiye'nin bu alandaki en modern tesislerine sahip şirketlerinden biri konumunda bulunduğuna işaret eden Çomu, 2009 yılında başlattıkları ihracat hamlesinde de büyük başarılar elde ettiklerini kaydetti. Bugün üç kıtadan 56 ülkeye ihracat yapan şirketin önümüzdeki yıl 70 ülkeye 40 milyon dolar civarında ihracat hedefi bulunduğunu söyleyen Çomu, “Elita Gıda, mısır yağı ihracatında Türkiye mısır yağı ihracatının dörtte birini tek başına yaparak bu alandaki liderliği elinde bulunduruyor. Avrupa’dan Ortadoğu pazarına kadar oldukça geniş bir alanda etkiniz. Yurtiçinde de, pazara yayılmış 62 distribütörle tüketicilere hizmet sunuyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dağıtım ağını daha da genişleterek tüketicilere yakınlaşmaya özen göstereceğiz. Yurtiçi pazarda olduğu gibi yurtdışında da; gerek ulusal ve bölgesel mecralarda gerekse de satış noktalarında pazarlama iletişimi içeren çalışmalarla tüketiciye dokunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Bitkisel sıvı yağ üretiminin yanı sıra, son dönemde yükselme trendi gösteren ev dışı gıda tüketimiyle birlikte endüstriyel margarin üretimine de yöneldiklerini aktaran Çomu, grubun sıvı yağ pazarında elde ettiği başarıyı ev dışı tüketimde de sağlamayı hedeflediğini dile getirdi. “Büyüyen bu pazarı göz önünde bulundurarak, yapılan Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda, sektörün ihtiyacına cevap verebilecek margarin üretimine geçtik” diyen Çomu, ekledi: “Yaptığımız bir dizi pazar araştırmaları sonrasında ev dışı tüketime yönelik endüstriyel margarin sektörüne de girdik. Bu pazarın hacmi yaklaşık 1,5 milyar dolar civarında. Yıllık 600 bin tondan fazla üretimin yapıldığı, yaklaşık 100 bin ton da ihracatın gerçekleştirildiği margarin pazarında, yeni yatırımlarımızı devreye alarak bu sektörde de önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Oteller, restoranlar, okul – hastane kantinleri, tatlıcılar, pastaneler, catering şirketleri gibi ev dışı tüketime yönelik alanların yanı sıra bisküvi, dondurma, çikolata sanayi gibi sektörlerin de endüstriyel margarin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerimizi piyasaya sunduk. Sunar Profesyonel markalı ürünlerimizle, yıllık 360 bin ton üretim gerçekleşen ev dışı tüketime yönelik margarin pazarından yüzde 5 oranında pay almayı planlıyoruz.”

Ekleme Tarihi
22.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İnce Belli Sunar ‘Dünya Yıldızı’ olmaya aday




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız