Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçiler tarım sigortasına alıştı,fidan 

Çiftçiler tarım sigortasına alıştı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, devlet destekli tarım sigortası uygulamalarının çiftçiler tarafından benimsenmesiyle tarım sigortalarının sektörde önemli bir paya ulaşmaya başladığını belirtti.
 
2006 yılının ilk 6 ayı sonuçlarına göre 32 milyon lira olan tarım sigortası prim üretimi rakamı, 2011 yılının ilk 6 ayı sonucunda 370 milyon lira olarak kaydedildi. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, tarım sigortalarında son yıllarda büyüme hızının arttığına dikkat çekerek, meydana gelen üretim artışında 2011 yılına yönelik olarak gerçekleştirilen mevzuat değişikliklerinin de etkili olduğunu kaydetti. Mustafa Su, “Bu mevzuat değişiklikleri ile çiçeklenme döneminde meydana gelen don hasarları teminat altına alınırken, don riskine ait devlet desteği yüzde 50’den yüzde 66 oranına yükseltilmiştir. Besi amacıyla yetiştirilen erkek sığırlar teminat altına alınarak, et fiyatlarında meydana gelen artışı önlemek amacıyla devlet tarafından ortaya konulan önlemlerin etkili olması amaçlanmıştır. Küçükbaş hayvan olarak ifade edilen koyun, keçi ve tekeler teminat altına alınarak, bu kapsamda gerçekleştirilen projeli işlerin de sigortalanabilmesi sağlanmıştır” dedi. 
 
Tanıtım işe yarıyor 
 
Su, devlet destekli tarım sigortası uygulamalarının çiftçiler tarafından benimsenmesi ve bu tanıtım çalışmalarının etkisi ile önümüzdeki dönemlerde tarım sigortalarının sektörde önemli bir paya ulaşmasını beklediklerini söyledi. 
 
Sektördeki genel kârsızlık sorunu hakkında da görüş bildiren Su, “Sektörde prim artışı devam ederken, sigorta şirketlerinin belirledikleri fiyat odaklı stratejiler kârlılığı olumsuz yönde etkilemekte. Doğru riske doğru fiyat anlayışının benimsenmesiyle kârlılığın prim artışıyla doğru orantılı olarak artacağını öngörüyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçiler tarım sigortasına alıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız