Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk Tohumları Azerbaycan 

Türk Tohumları Azerbaycan'da Filizlenecek

TRAKYA TARIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYGUN: -''AZERBAYCAN'A 120 BİN DOLAR DEĞERİNDE, DEĞİŞİK ÇEŞİTLERDE BUĞDAY, ARPA VE YULAF TOHUMU İHRACATINI GERÇEKLEŞTİRDİK''

TEKİRDAĞ (A.A) - Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, ''Azerbaycan'a 120 bin Dolar değerinde, değişik çeşitlerde buğday, arpa ve yulaf tohumu ihracatını gerçekleştirdik'' dedi.

     Aygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eylül ayında gerçekleştirdikleri sektörel ticaret pazar araştırması neticesinde Azerbaycan'a ilk ihracatın gerçekleştiğini belirtti.

     Azerbaycan'a, sektörel ticaret pazar araştırması için yapılan seyahatin ilk meyvelerini verdiğini söyleyen Aygun, ''2011/1 Sektörel Nitelikli Dış Ticaret Heyeti ve Alım Heyeti Programları çerçevesinde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve ekibinin destekleri ile yapmış olduğumuz Azerbaycan seyahati ilk meyvelerini vermeye başladı. Azerbaycan'a 120 bin dolar değerinde, değişik çeşitlerde buğday, arpa ve yulaf tohumu ihracatını gerçekleştirdik'' diye konuştu.

     Aygun, Azerbaycan'a yaptığı ihracatın 125 ton tohum olduğunu bildirerek, ''Azerbaycan'a değişik çeşitlerde 60 ton buğday, 40 ton arpa ve 25 ton yulaf tohumu olmak üzere 125 tonluk ihracatımızı yaptık. Beklentimiz bu sürecin artacağı yönünde, çünkü Azerbaycan'da başka alıcı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor'' şeklinde konuştu.


Ekleme Tarihi
22.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Tohumları Azerbaycan'da Filizlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız