Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 TÜRKİYE'DE EN FAZLA MANDA SAMSUN'DA
 

 MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ ÇALIŞTAYI OMÜ'DE YAPILDI - ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MEHMET KURAN:
 "TÜRKİYE'DE MANDA SAYISININ EN FAZLA OLDUĞU İL SAMSUN"
 

SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Türkiye'de manda sayısının en fazla olduğu ilin Samsun olduğunu söyledi.
 
OMÜ ile Samsun İl Özel İdaresi'nin ortaklaşa düzenlediği "Manda Yetiştiriciliği Çalıştayı", Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Salonu'nda yapıldı.
Çalıştaya; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kuran, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Samsun İl Özel İdaresi ARGE Daire Başkanı Eyüp Elmas, çok sayıda çiftçi ve öğrenci katıldı.
 
 
 
 
Açılış konuşmasını yapan ARGE Daire Başkanı Eyüp Elmas, "Manda yetiştiriciliğini çok önemsiyoruz. Bu sene çiftçilerimize eğitim vererek manda yetiştiriciliğinin ne kadar verimli olduğunu anlatmaya çalışacağız. Türkiye genelinde 85 bin manda var. İstiyoruz ki Samsun manda yetiştiriciliği konusunda lider konumda olsun. Mandanın bakımı kolaydır ve inekten çok daha ekonomiktir" dedi.
 
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, "Bu çalıştayın son derece verimli geçeceğine inanıyorum. Yıllarca manda yetiştiriciliği üzerine toplantılar yapıldı ve ilerleme kaydedilmedi. Biz bu çalıştayın sonunda manda yetiştiriciliği üzerine bir kitap hazırlayıp sizlere vereceğiz. Ümit ediyorum ki çok faydalı olacak" diye konuştu.
 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise, "Türkiye'de manda sayısının en fazla olduğu il Samsun. Afyon'da bizden çok daha az sayıda manda olmasına rağmen Afyon, manda ürününden kaymak üretip markalaşmıştır. Bu çalıştayda çiftçilerimiz, 'Mandadan nasıl fazla gelir elde ederiz? Manda sütünü nasıl işleriz?' gibi konularda her ayrıntıyı öğreneceklerdir. İlimizin manda yetiştiriciliğine önemli katkıda bulunacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve kurumlarından çalıştay için gelen misafirlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Çalıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Mustafa Küçük Kebapçı tarafından verilen, "Manda Yetiştiriciliğinde Dünya'daki ve Türkiye'deki Çalışmalar" başlıklı konferansla devam etti.
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'de En Fazla Manda Samsun'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız