Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Eylül 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çay Sektörünün Sorunları Masaya Yatırılacak
 
RTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDOĞAN: ''ÇAY SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN ORTAYA KONULACAĞI BİR TOPLANTI YAPMAYI PLANLIYORUZ''

RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, çay sektörünün sorunlarının, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.
 
     Erdoğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımı ile temmuz ayında çay sektörünün sorunları konusunda bir toplantı düzenlendiğini anımsattı.
 
     Sorunların çok olması nedeniyle o dönemdeki toplantının süresinin yetersiz kaldığını, bu nedenle daha sonra başka bir toplantı daha düzenlenmesinin gündeme geldiğini anlatan Erdoğan, ''Bu nedenle ekim ayının başlarında, Bakan Yazıcı'nın da katılımı ile çay sektörünün tüm kesiminin sorunlarının, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Verimli bir toplantı olacaktır. Toplantıya bölgemizde çay sektörünün tüm kesimleri ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından da yetkililerin katılması planlanıyor'' dedi.
 
     Borsa olarak 2023'de dünyaya 50 bin ton Türk çayı satılabilmesini hedefini ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, ''Rize Dernekler Federasyonu ve RTB olarak Türk Çayı Tanıtım Çalıştayı da düzenleyeceğiz. Toplantının kasım ayında yapılmasını planlıyoruz'' diye konuştu.
 
     Dünyada kaç ülkede tanıtım yapılabileceği, hangi kaynaklardan yararlanılabileceği, ürünün hangi boyutunun öne çıkartılabileceği gibi konuların işleneceği çalıştayın Rize'de yapılacağını kaydeden Erdoğan, ''Önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin çay vizyonunun dünyada yer edinmesi adına önemli bir çalışma olacaktır. 50 bin ton çay ihracat hedefi, inanmadığımız bir hedef değil. Ama bunun için Türk çayının tanıtımının yapılması lazım. Böylece ülke ve bölge ekonomisine 500 milyon dolar girdi sağlayabiliriz'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
25.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çay Sektörünün Sorunları Masaya Yatırılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız