Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Erzincan Şeker Fabrikası, pancar alımını başlattı

Erzincan Şeker Fabrikasında 2011-2012 kampanya dönemi törenle başladı. Şeker fabrikası ilk pancar getiren çiftçileri ödüllendirdi.
 
Fabrikanın pancar alımı 110 gün sürecek. Şeker fabrikasında düzenlenen pancar alım kampanyası törenine Vali Selman Yenigün de katıldı. 
 
    56’ncı kampanya başlama töreninde konuşan Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Ekrem Meydanlı, “Fabrikamız da bu yıl Şekerin ham maddesi olan şeker pancarı üretimi için, Erzincan merkez, Kelkit, Suşehri ve Şiran olmak üzere toplam 4 adet Ziraat Bölge Şefliğimize bağlı 120 köyde 3 bin 80 çiftçi ailesiyle 266 bin ton üretim kotası karşılığı 43 bin 50 dekar sahada sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptırılmıştır. Bu sahadan elde edilecek ürün rekolte miktarı, bedeli ödenen pancara göre 210 bin ton civarında olacaktır.” dedi.
 
    2011 yılında pancar eken üreticilere ürün karşılığı yaklaşık 28 milyon lira bedel ödemesi yapılacağını ve bu üretimi gerçekleştirmek için bugüne kadar çiftçilere ayni ve nakdi avans olarak, pancar bedelinin yaklaşık yüzde 35’ine tekabül eden 9,5 milyon lira avans ödemesi yapıldığını vurgulayan Fabrika Müdürü Meydanlı, “Fabrikamızda şeker üretimi 27 Eylül 2011 tarihinde başlayacak olup, 24 saatte ortalama bin 850 ton pancar işleyerek, kampanyamız yaklaşık 110 gün devam edecektir. Kampanya sonunda 30 bin ton şeker, 8 bin ton melas, 57 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.
 
Vali Selman Yenigün, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi noktasında çalışmalar yapıldığına değinerek, “Organize Sanayi Bölgeleri kanalıyla yürütülen çalışma, tarımsal ürünlerin en iyi şekilde ülke ekonomisine girmesidir. Tabi ki çiftçimiz bu yolla emeğinin ürününün en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Şeker fabrikalarımız bunu aslında öteden beri yapıyor. Geleneksel bir kuruluşumuzdur. Bu köklü kuruluşumuz çiftçilerimize çok önemli katkılar sağladığını da biliyoruz. Tabi ki genel anlamda ekonominin ilerlemesi aile ve kişi başına düşen gelirlerinin dünya ölçeğindeki iyi seviyelerin getirebilmesi bakımından diğer ürünlerinde yine tarıma dayalı sanayi dediğimiz biçimde değerlendirerek ülke ekonomisine girmesine çok yarar olacağını biliyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde özellikle meyvelerin değerlendirmesi ekonomiye sokulması mevcuttur. Ama biz bunu daha da çeşitlendirirsek, özellikle tarım ile ilgili kurum ve kuruluşların tarımda çeşitliliği sağlamaları lazım.” dedi.
 
Erzincan Şeker Fabrikasına 56’ncı kampanyanın ilk şeker pancarını getiren çiftçiler ise oldukça heyecanlı olduklarını belirterek, hayırlı bir kampanya süsenin geçmesi temennisinde bulundular.
 
    Erzincan Şeker Fabrikasına ilk şeker pancarı getiren Hüseyin Can, Ali Polat ve Hüseyin Uludağ’a çeşitli hediyeler verildi. Kurban kesimi ve duaların okunmasının ardından 2011–2012 yılı şeker pancarı alım kampanyası başladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Erzincan Şeker Fabrikası, pancar alımını başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız